Csodatorta
6 db tojás sárgáját
35 dkg cukorral kikeverünk fehéredésig
folyamatos keverés mellett apránként hozzáadunk:
10 evőkanál vizet
15 dkg darált diót
25 dkg kukoricalisztet
1 csomag vaníliás cukrot
0, 5 csomag sütőport
végül a tojások felvert habját.
1 nagy tepsit vagy
1 kapcsos tortaformát és egy 1,5 l-es jénait kivajazunk, kilisztezünk.
A formákat 3/4-ig töltjük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a tésztát közepes tűznél.
Töltelék:
3 egész tojást
15 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverünk legalább 3-4 percen keresztül.
Gőzről levéve hagyjuk kihűlni, majd hozzáadunk
25 dkg puha margarint
2 dkg kakaóport
5 dkg darált diót
1 evőkanál rumaromát
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük a már kész tortát.
Napokig friss marad!
|