Rácz Ponty.
2006.03.29. 17:59
Egy jó és kiadós halétellel szeretnélek megismertetni benneteket, amit ha jól elkészítenek fenséges ízeket rejt magába.
Hozzávalók: 80dkg Pontyfilé
40dkg Burgonya
20dkg Füstölt szalonna
30dkg Zöldpaprika
15dkg Paradicsom
20dkg Vöröshagyma
15dkg Zsír
4-5dkg Liszt
3dkg Fűszerpaprika
2dl Tejfől
Só, Bors, Petrezselyemzöld
A burgonyát hajában félpuhára főzzük, meghámozzuk, majd karikára vágjuk, éppúgy mint a kicsumázott zöldpaprikát, paradicsomot és a vöröshagymát. Az előkészített pontyfiléket 2-3 cm-enként beírdaljuk, és az irdalásokba bőrétől megfosztott füstölt szalonnát préselünk. A halakat besózzuk, őröltborssal és pirospaprikával meghintjük. Egy mélyebb tepsit kizsírozunk és kibéleljük a burgonyakarikákkal Ezután ráhelyezzük a pontyszeleteket és ha van ikrát, haltejet. Erre kerül a vékony karikákra szelt hagyma, zöldpaprika és paradicsom. Olvasztott zsírral meglocsoljuk, majd középmeleg sütőben pároljuk. Ha a hal megpuhult, megöntözzük a liszttel, paprikával elkevert tejföllel (habarás)majd pirosra sütjük. Tálaláskol még egy kevés tejföllel díszíthetjük. Tehetünk rá még bőréig bevágdosott kakastaréj alakúra sütött szalonna szeleteket is, majd a legvégén petrezselyem zöldjével meghintjük.
Jó Étvágyat!
|