Csuka pörkölt
2006.02.05. 16:22
Számomra a feleségem csukapörköltje ízlik a legjobban amit idáig ettem, ennek a receptjét szeretném veletek megosztani.
15dkg füstöltszalonna, 2 fej hagyma, 2 fej fokhagyma, só, bors, 5dkg liszt, 1 pohár tejföl, kb. 60-70dkg csukafilé
A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítom és beleteszem az apróra vágott hagymát és 3-4 gerezd aprított fokhagymát. Miután a hagyma megpuhult egy kevés pirospaprikával meghintem.( tényleg csak hinteni ) A sűrűn beírdalt csukafilét nagy kockákra vágom, majd az edénybe teszem. Sózom, borsózom majd 2dl vízzel felengedem. 15-20 percig főzöm keverés nélkül (csak rázogatom) majd az apróra tört fokhagymát is rárakom .(kb 5-6 gerezdet) Pici liszttel meghintem majd belerakom a pohár tejfölt. Még 5-10 percíg hagyom az ízeket összefőlni, majd sós burgonyával vagy galuskával tálalom.
JÓ ÉTVÁGYAT
|