E.Margit receptje
Sonkás stanglik (Baguette tésztájából)
40 dkg BL 80-as liszt 20 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt 2 dkg margarin 2,2 dl tej 1 dl víz 1 tojás 1,5 kk só 1 kk cukor 1 csapott kk sikér késhegynyi aszkorbinsav 2 dkg élesztő __________________________________
30 dkg apró kockára vágott sonka
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A második dagasztásnál, a sípoláskor hozzátettem a langyos sonkát, ami egy kicsit megtört, így hamarabb leállítottam a gépet, mint leállt volna magától. A dagasztás után lisztezett felületre borítottam, majd 8 felé elosztottam a tésztát, elég sok lisztet felvett még a formázáskor. A darabokat oválisra kinyújtottam, feltekertem, a tetejét megkentem vizezett tojássárgájával, bevágtam, megszórtam sajttal, tökmaggal, napraforgómaggal és dekor sóval (tetszés szerint bármivel lehet), majd kelesztettem kb 40 percet.
|