E.Margit receptje
Sonkás, tojásos, sajtos kosárka:
60 dkg BL 80-as liszt 1 tojás 5 dkg maragrin kb 2,5 dl tej 1 kk cukor 2 kk só késhegynyi aszkorbinsav 2,2 dkg élesztő
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. Lisztezett felületre borítottam, elfeleztem, majd a fél adag tésztából 12 db-ot vágtam. Nagyjából kerekre nyújtottam a sodrófával, majd kibéleltem a tésztadarabkákkal az előzőleg kiolajozott muffinformát. Minden darabba 1 tojás sárgáját tettem pici fehérjével. Sajnos az egész tojás nem fért a formába, eredetileg úgy szerettem volna csinálni. Apróra vágott főtt, füstölt húst és sajtot szórtam a tetejére. Kb 3/4 óra kelesztés után, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Természetesen a tészta másik felét egy másik formában ugyanígy megcsináltam.
(A sok tojásfehérjéből holnap madártej lesz és végre sok-sok hab lesz hozzá :-))
Később a nagyobb muffinformában sütöttem meg ugyanezt a tésztát. Így 12 db lett belőle, de belefért az egész tojás, nem csak a sárgája. Most sonka helyett párizsi került bele.
|