A KENYÉRSÜTŐ HASZNÁLATA
Általánosságban elmondható, hogy a különféle gyártmányok hasonló programokkal rendelkeznek.
Valamennyi géppel süthető fehér és teljes kiőrlésű kenyér, kalács, dagasztható tészta sütés nélkül pl. pizzához.
A lisztek ( a többféle lisztből készült kenyereknél a legnagyobb mennyiségben lévő) kiőrlésétől függően kell választani a fehér vagy barna kenyerekhez való programok közül. Ezek az időtartamon kívül speciálisan az adott kenyérfajtára összeállított dagasztási- kelesztési időtartamokkal dolgoznak.
Valamennyi gép világos-közepes-sötét színbeállítási fokozattal rendelkezik.
A gépek általában 750 és 1000 grammos kenyeret tudnak sütni. A Morphy Richards gyártmány angol mértékegységgel mér: 1 lb. (angol font)= 45, 36 dkg. Fontos, hogy a maximális térfogat mennyi lehet! A süthető kenyér mérete a használati utasításból kiderül illetve a kijelző mezőn beállítható. Ügyelni kell arra, hogy a teljes kiőrlésű, sötétebb kenyerek tömörebbek, nehezebbek, míg a fehér kenyerek terjedelmesebbek. célszerű tehát először kisebb adagokkal próbát végezni, hogy biztosan belefér-e a tészta a sütőüstbe. Egy adott gépen bizonyos programokat lehet több súlybeállítással működtetni, ezzel a munkafázisok idejét változtathatjuk néhány perccel. De nem minden programot lehet különböző súlyra állítani!
Ügyeljen mindig a gyártó által előírt utasításokra, olvassa el figyelmesen a tájékoztatót
Nyomtatás! | |