E.Margit receptje
Tiramisu kalács
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt) 1 dl tej 2 dl kefír v. joghurt 2 egész tojás 5 dkg margarin 1/2 kk. só 1 kk. cukor 2 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok) késhegynyi aszkorbinsav 1/4 friss élesztő
Utánanéztem, édesítőszer helyett általában 4 evőkanál vagy 10 dkg cukrot szoktak mások ennyi liszthez tenni.
Mint láthatjátok a kalácstészta a szokásos receptem. A különbség az, hogy az utolsó percben nem kakaót, hanem Tiramisu krémet tettem a tésztába. Ehhez kb. 3 evőkanálnyi Tiramisu krémport elkevertem egy kávéval sűrű krémmé. Így tettem az utolsó percben a gépbe. Hát ez nem olyan elkeveredős fajta, mint a kakaó!! Amikor leállt a gép, akkor kivettem a lapátokat és még egy kicsit kevergettem a tésztát egy fakanállal, hogy belülre is kerüljön krém. Elképzelhető, hogy ezt nem az utolsó egy percre, hanem legalább kettőre kell a gépbe tenni.
Az eredmény nagyon finom, lágy tésztájú kalács lett, szerintem több variációt is ki fogok vele próbálni, mert nagyon ízlett a családnak.
|