E.Margit receptje
Kakaós, gesztenyés muffincsiga:
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt),
1 dl tej, 2 dl kefir v. joghurt, 2 egész tojás, 5 dkg margarin, 1/2 kk. só, 1 kk. cukor, 2 kk. folyékony édesítőszer vagy 4 ek cukor
késhegynyi aszkorbinsav, 1/3 friss élesztő,
1 cs gesztenyemassza, 2 ek kakaópor,
A gépben tésztát dagasztatunk a hozzávalókból (kivéve a gesztenyét és a kakaót). 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A második dagasztás utolsó 10 percében kivettem a gépből a tésztát, majd az egyik felét visszatettem 1 cs gesztenyemasszával. 5 perc múlva ezt kivettem és a másik felét visszatettem a vizezett kakaóval együtt. A gépet nem kapcsoltam ki közben, de a kézre nem árt vigyázni!!! A gesztenyés részhez egy kevés lisztet pótolni kellett, mert ellágyult a tészta. A két tésztából két-két lapot nyújottam. Egy-egy lapot egymásra téve feltekertem, majd a hurkát 12 darabra vágtam. Ezt megismételtem a másik felével is. Így lett két muffinforma tele. Kb 3/4 órás kelesztés után a tetejét felvert, egész tojással lekentem, majd előmelegített sütőben sütöttem 25 percig.
|