E.Margit receptje
Burgonyás, tejes muffinzsömle
40 dkg BL 80-as liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg zabpehelyliszt
20 dkg főtt, áttört, kigőzölt burgonya
5 dkg margarin
1 tojás
3 dl aludttej vagy kefir
1/3 kocka élesztő
1 ek búzakovász (ez el is maradhat)
1,5 kk só
1 kk cukor
1 kk sikér
késhegynyi aszkorbinsav
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztattam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. Olajozott tálcára borítottam, 24 felé osztottam, zsömléket formáztam belőle. A zsömlék tetejét egy tálkában odakészített vízbe mártottam, majd szezámmagba. Így tettem a kiolajozott muffinformákba.
Kb. 1 órás kelesztés után, előmelegített, gőzös sütőben sütöttem meg.
|