E.Margit receptje
Muffinzsömle - variáció
25 dkg főtt, áttört burgonya
30 dkg BL 80-as liszt
10 dkg tk. tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg tk. rozsliszt
2 dkg élesztő
1 kk sikér
1,5 kk só
1 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
5 dkg margarin
2,5 dl aludttej vagy kefir (a burgonya állagától függően változhat)
A hozzávalókból tésztát dagasztottam a gépben. 20 perc dagasztás, 20 perc pihentetés, 20 perc dagasztás. A második dagasztás után olajozott tálcára borítottam a tésztát, majd két felé osztottam és a felekből 36-36 db gombócot csináltam. 2 muffinsütőbe tettem a gombócokat hármasával. Kb ¾ óra kelesztés után a tetejét lekentem vizezett tojássárgájával, majd előmelegített, gőzös sütőben sütöttem 20-25 percig.
|