Gesztenyés muffin - Andi
2006.05.28. 21:51
Gesztenyés muffin (Stahl Judit valamelyik könyvében találtam, igazi finomság, de közben nem szabad a kalóriákra gondolni)
Hozzávalók:10dkg, étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, csipet só, 5 dkg liszt, 1 tk sütőpor
A darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztani, majd miután kihűlt egy tálba gesztenyemasszával, puha vajjal, lekvárral és cukorral, rummal és a tojások sárgájával jól kikeverni. A tojások fehérjét csipet sóval jó kemény habbá verni, majd a gesztenyés masszába nagyon óvatosan a sütőporos liszttel felváltava összekeverni.
175 fokon ca 30-35 perc alatt sülnek meg.
|