Muffinok : Tojásmentes kávés-mazsolás muffin - Csemi |
Tojásmentes kávés-mazsolás muffin - Csemi
2005.11.06. 01:32
Tojásmentes kávés-mazsolás muffin
Hozzávalók: 3 csésze liszt 2 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál sütőpor 2 csésze kifőzött kávé 1 ½ csésze kristálycukor ½ csésze vaj 1 csésze mazsola 2 teáskanál fahéj
Elkészítés: A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy kisebb fazékban összekeverjük a kávét, a cukrot, a vajat, a mazsolát és a fahéjat, majd forrásig melegítjük, ezután szobahőmérsékletűre hűtjük. A kávés masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, és 20-25 percig sütjük.
|