A 7 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére
2005.10.14. 09:37
A 7 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére
Káposzta:
Brit tudósok szerint a káposztafélékben lévő anyagok hatékonyan csökkentik s rák kialakulásának kockázatát, különösen a gyomor és béltraktusban. Az amerikai rákkutatással foglalkozó szervezetek a keresztesvirágúak termésének mindennapi fogyasztására szólították fel a lakosságot.
Retek:
Ezen zöldség átható aromájáért, ízéért a glukozinolátok a felelősek. A glukozinolátok a keresztes virágú növényekben fordulnak elő nagyobb mennyiségbe, s egyéb , ezen zöldségekben meglévő rákellenes anyagokkal együtt csökkenthetik a gyomor, a hasnyálmirigy-, a vastagbél- és tüdődaganatok kialakulásának veszélyét.
Kelbimbó:
Az USA kutatói a keresztesvirágú zöldségfélék családjába tartozó kelbimbóról kimutatták, hogy egy AITC jelzésű vegyületet tartalmaz, amely hatékonyan akadályozhatja a rákos sejtek bizonyos fajtáinak terjedését. Ezen kívül több olyan anyag található nagy mennyiségben, amely gátolja az ösztrogén tumorserkentő hatását pl. mellrák esetén.
Brokkoli:
Brokkoli kivonattal táplált állatoknál 60 - 80 % -al lecsökkent a tumorok fejlődése. Rendszeres brokkoli fogyasztás felére csökkentheti a vastagbélrák kockázatát.
Sárgarépa:
A rák és a táplálkozás közti kapcsolat kutatásának egyik legegybehangzóbb eredménye, hogy a sok béta-karotint (az A vitamin elővitaminja) tartalmazó nyers növényi táplálék fogyasztása jelentősen csökkenti a rák és a mellrák kialakulásának kockázatát.
Búzacsíra, lucernacsíra:
A benne lévő rengeteg növényi hormon miatt csodálatos ösztrogén hatása van, amely pl. segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésében.
Szőlő:
A flavonoidok erős antioxidáns hatású vegyületek. Komoly szerepük van az úgynevezett oxidatív stressz kivédésében. Az oxidatív stressz (Betegség, műtét, pszichés terhelés stb. következménye lehet) megnöveli a rosszindulatú daganatok, a szív -és érrendszeri megbetegedések és számos degeneratív kórkép kialakulásának kockázatát .
A CYTO FLAVIN 7 növényi flavonoidok, enzimek (búzacsíra, brokkolicsíra, lucernacsíra) szinergista hatású, KIEMELTEN daganatellenes komplexe. A flavonoidok és a növényi csírák együttes kiváló hatása nagy segítséget nyújthat daganatos betegeknek a hagyományos kezelések kiegészítéseként, kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére, a daganatos betegségek megelőzésére.
forrás : Crystal Magazin 2005, 4. Szám
A termékekről részletes és bővebb felvilágosítást itt találhat:
http://flavin7.com/feherevi
|