E.Margit receptje
Sajtos kenyér
40 dkg BL 80 liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg búzacsíra
5 dkg zabkorpa 1 egész tojás 1,2 dl kefír v. joghurt 1,5 dl tej + 1-2 ek, ha szükséges 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő
---------------------------------------------
20 dkg reszelt, füstölt sajt
A hozzávalókból kemény tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 40 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A második dagasztás második felében hozzátettem a reszelt sajtot, egy kicsit hagytam belőle a kenyér tetejére. Formázás után vizezett kézzel megnedvesítettem a tésztát és rányomkodtam a maradék reszelt sajtot. Ezután pengével bevágtam, kelesztettem és előmelegített sütőben megsütöttem. Elég hamar megkap rajta a sajt, ezért alacsonyabb hőfokon is lehet kezdeni a sütést.
|