E.Margit receptje
Szezámmagos kenyér
2,6 dl víz
1,5 dl kefir
4 dkg élesztő
5 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
45 dkg BL 80-as liszt
10 dkg durumbúza dara (kuszkusz) vagy sima búzadara
25 dkg durumliszt
2 kk só
1 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1 kk sikér
2 ek szezámmag a tésztába
8 dkg kovász (befolyásolja a hozzáadott folyadék mennyiségét)
2 dkg margarin
tetejére: szezám és tökmag
A hozzávalókból tésztát dagasztunk a gépben. 20 perc dagasztás, 1-2 óra kelesztés, 20 perc dagasztás. Formázás után bevizezve szezám és tökmag keverékébe forgattam. 1/2 – 1 óra kelesztés után előmelegített, gőzös sütőben sütöttem kb. 50 percet.
|