E.Margit receptje
Gesztenyés kalács:
40 dkg BL 80-as liszt (vagy 25 dkg finomliszt +15 dkg rétesliszt),
1 dl tej, 1 dl kefir v. joghurt, 1 egész tojás, 4 dkg margarin, 1/4 kk. só, 1 kk. cukor, 1,5 kk. folyékony édesítőszer vagy 3 ek cukor
késhegynyi aszkorbinsav, 1/4 friss élesztő,
1 cs gesztenyemassza.
A gépben készül a tészta a szokásos kalácsprogramon. A dagasztás utolsó percében tettem bele a lereszelt gesztenyemasszát apránként.
Nagyon finom lett.
(A kép egy kisebb adagos, próbasütésről készült.)
Gesztenyés csiga:
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt), 1 dl tej, 2 dl kefir v. joghurt, 2 egész tojás, 5 dkg margarin, 1/2 kk. só, 1 kk. cukor, 2 kk. folyékony édesítőszer,
késhegynyi aszkorbinsav 1/4 friss élesztő,
1 cs gesztenyemassza.
A tésztát a gépben megdagasztattam, majd elfelezve kinyújtottam. A lapot megszórtam a reszelt gesztenyemasszával, majd a kakaós csigánál megszokott módon feltekertem, tepsire tettem és megsütöttem. A tetejét tejes, felvert tojással kentem le.
Ez a mennyiség nekem 2 tepsire elég, mert kicsi csigákat csináltam. Legközelebb muffin formában fogom kipróbálni.
|