DIÓS-NUGÁTOS DUCHESSE - Batka
2006.04.09. 18:43
DIÓS-NUGÁTOS DUCHESSE maradék tojásfehérje felhasználása Index: konyha-trükkök fórum
4 tojásfehérje 15 dkg cukor
10 dkg darált dió 2 dkg liszt fél vaníliarúd kikapart bele (vaníliás cukor is jó) fél citrom reszelt héja
6 dkg olvasztott vaj
A fehérjéket a cukorral kőkeményre verjük, aztán lendületesen belekeverjük a szárazanyagokat, végül a vajat. Nem kell félteni, a cukros fehérje nem törik össze. Sima végű habzsákba töltjük (én teáskanállal adagoltam), sütőpapírra 2 centis halmokat teszünk egymástól 4 cm távolságra. 175 fok kb. 10 percig szárítjuk (ekkor még nagyon puha, de nem kell tovább sütni). Kihűlés után kettesével Nutellával összeragasztjuk, étbevonóval díszítjük.
Megjegyzések: katasztrofális lett. Az íze jó, de nem tudtam kivakarni a tepsiből, úgyhogy a morzsákból még langyosan kis gombóckákat gyúrtam, és diós golyók lett a végeredmény. Szerintem több ízesítőanyag kell bele, citromhéjat még bőven kaphatott volna, így kellemesen rágós, de sima dióízű lett.
|