* SLAMBUC |
Heiszman |
2007.07.03. 18:10 |
KUNSÁGI LEBBENCS, VAGY HORTOBÁGYI
|
Húsleves |
Ané |
2006.05.29. 23:19 |
Hozzávalók
Húsok: Főzhetjük marhahúsból, ekkor egy fél kg marha velőscsont, és 70 dkg marha rostélyos nagyon finom levest ad.
Sertéshúsból 70 dkg csontos sertés tarja, és körülbelül fél kg húsos levescsont való hozzá.
Csirkehúsból két csirke far-hát, négy csirkeszárny és negyed kg csirkemáj jó levest ad.
Pulykahúsból két nagy pulykanyak vagy két pulykaszárny elegendő hozzá.
Zöldségek: két nagyobb répa, három petrezselyem, egy zeller, egy karalábé, egy vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma. A zellernek, és a petrezselyemnek a zöldjét is jó beletenni.
|
*KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA |
Ané |
2006.03.12. 20:59 |
Hozzávalók:
¾ kg savanyú káposzta, 35 dkg sertéslapocka, 10 dkg rizs, 2 dl. Tejföl, 8 dkg zsír vagy 4 evőkanál olaj, 15 dkg kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, paprika, só, bors.
|
ERDÉLYI CSORBALEVES |
|
2005.09.03. 16:39 |
HOZZÁVALÓK:
1-1 kisebb fej fehér és vörös káposzta hajszálvékonyra vágva
1/2 kisebb kelkáposzta szintén felvágva
1 marékra való savanyú káposzta
3-4 karalábélevél vékonyra felvágva
25-30 dkg erdélyi szalonna
1 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma kockára vágva
1-2 gerezd fokhagyma szétnyomva
1-1 csomag petrezselyem, zellerzöld, kapor felvágva
fejenként 2-3 db virsli, cserkészkolbász, debreceni karikázva (minél több féle a húsnemu benne, annál finomabb)
só
bors
majoranna
bazsalikom
babérlevél
gulyáskrém
1/2 l tejföl
2-3 kanál liszt a habaráshoz
1 citrom leve
hangyányi cukor
|
CSÜLKÖS-FOKHAGYMÁS KRUMPLILEVES |
|
2005.09.03. 16:36 |
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
60 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
2 evőkanál olaj
2 dkg liszt
1 l füstölt lé, lehet kockából is
20 dkg főtt csülök
1 evőkanál vágott snidling
|
CSÜLKÖS ZÖLDBABLEVES |
|
2005.09.03. 16:26 |
HOZZÁVALÓK:
1 kisebb, kicsontozott csülök bőr nélkül (30 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-1 paradicsom és zöldpaprika
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
25 dkg sárgarépa
15 dkg krumpli
2 erőleveskocka
25 dkg zöldbab (mélyhűtött)
1/4 kávéskanál szárított borsikafű
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 kis csokor kapor
|
CSOMBOROS BABLEVES |
www.eszemiszom.hu 2005.07.22. 21:49 |
2005.09.02. 18:07 |
20-25 dekányi száraz babot a főzés előtti estén vízbe áztatunk. Másnap 20 dekányi
|
TÖLTÖTT PAPRIKA |
Ané |
2005.09.01. 19:22 |
Hozzávalók:
8 közepes paprika, 1 közepes fej hagyma.
1 gerezd fokhagysma, 1 szál zellerzöld,
1 evőkanál olaj, 40 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka), 8 dkg rizs, 1 tojás, 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika, 1 l paradicsomos ivólé vagy 10 dkg sürített paradicsom, 1 kávéskanál cukor, 3 evőkanál liszt, néhány szál petrezselyem
|
TÖLTÖTT KÁPOSZTA |
Ané |
2005.09.01. 19:18 |
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta, 8 savanyított káposztalevél, 2 fej hagyma,1 gerezd fokhagyma,
5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg darált sertéshús,
2 kávéskanál édesnemes pirospaprika, 8 dkg rizs,
1 tojás, 1 csipet őrölt köménymag,
1 mokkáskanál szárított majoránna, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
|
TÁRKONYOS RAGULEVES |
Ané |
2005.09.01. 19:12 |
Hozzávalók:(8-10 személyre)
75 dkg- 1 kg sertéslapocka (természetesen készíthetjük vadhúsból is) 75 dkg pulyka, vagy csirkemell (Pótolhatjuk házinyúl combjával, gerincével, vagy baromfi hússal, de a szárnyas húsokat bőrözzük le.) 1 kg csont (csont léhez)
40 dkg shampion gombakonzerv 25-30 dkg vegyes zöldség (fele sárgarépa, fele petrezselyem-gyökér), kevés zeller, párszem kelbimbó ha van
3 fej közepes vöröshagyma 1 citrom kevés mustár
4 dl tejföl (tejszínnel lehet keverni) 15 dkg zsiradék (olaj, margarin, zsír) tárkony, egész bors, babérlevél, petrezselyem levél, só, cukor, ételízesítő, ízlés szerint 2 dl száraz fehérbor (párszem koriandermag és borókabogyó)
|
|