Tatin - torta - Piroska ***ÚJ***
2006.02.10. 18:58
Receptek 26 cm-es kerek szilikon sütőformához
Tatin - torta
8 személyre Előkészítési idő: 20 perc Sütési idő: 45 perc
Hozzávalók:
1 tekercs leveles tészta 4 db Golden alma 200g cukor 125g vaj 2 csipet fahéj (elhagyható)
A sütőt 220 C fokra előmelegítjük. (7-es fokozat) Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és a magházukat eltávolítjuk. A cukrot és a fahéjat a sütőformába hintjük, és vajdarabkákat szórunk rá. Az almadarabkákat koszorú formában helyezzük el a sütőformában, és letakarjuk a leveles tésztával. A sütőbe helyezzük és 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl. Kifordítjuk és vaníliasodóval, tejszíhabbal, vagy egy gombóc vaníliafagylalttal desszertként tálaljuk.
Tipp: Az alma helyett hsználhatunk körtét is, 50g apróra felvágott mandula hozzáadásával. A leveles tésztát érdemes készen vásárolni.
|