E.Margit receptje
Briós
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt) 1 dl tej 2 dl kefír v. joghurt 2 egész (!) tojás 5 dkg margarin 1/2 kk. só 1 kk. cukor 2 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok), ha édesebben szeretitek, lehet picit többet is tenni bele késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő
Utánanéztem, édesítőszer helyett általában 4 evőkanál vagy 10 dkg cukrot szoktak mások ennyi liszthez tenni.
Szorosra kell a tésztát dagasztani, lehet, hogy egy kicsi liszt kell még bele.
A megdagasztott tésztát kivettem, négy felé osztottam, majd a darabokat szintén négybe vágtam. 20 cm hosszú hurkákat sodortam belőle, lekentem olvasztott vajjal és megcsomóztam. Kb. 1/2 órás kelesztés után lekentem vizezett tojássárágájval és megszórtam kristálycukorral. Előmelegített sütőben sütöttem 30 percig.
|