E.Margit receptje (Német recept alapján)
Weggli – 12 db – ahogy én csináltam
20 dkg BL 80-as liszt (+2dkg dagasztás közben)
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
5 dkg sötét rozsliszt RL 125
5 dkg hajdinaliszt
1 kk sikér
késhegynyi aszkorbinsav
1 kk cukor
1 kk só
3 dkg margarin
1,4 dkg élesztő
2,7 dl kefir
Az eredeti receptben csak fehér liszt volt, tehát abból is meg lehet csinálni, de én jobban szeretem a vegyes lisztből készült dolgokat.
A gépben mindent bedagasztattam, majd olajozott tálban hűtőben kelesztettem néhány órát. El kellett mennem itthonról, azért tettem a hűtőbe, persze normál módon is lehet keleszteni. Ha duplájára kelt, ki kell borítani egy tálcára, 12 db-ra elosztani, majd megformázva tepsin keleszteni. Kelési idő alatt kétszer lekentem picit sós, tejes tojással. A sütés előtt, ollóval 5x bevagdostam a képeken látottak szerint. Előmelegített sütőben sütöttem. Nagyon finom lett.
|