E.Margit receptje
Calzone:
Pizzatészta:
50 dkg BL 80-as liszt (vagy1/2 finom+1/2 rétesliszt) 1 dl joghurt vagy kefír 2 dl víz 2 ek (oliva) olaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor kicsi oregano, bazsalikom, kakukkfű 1/3 friss élesztő
A tésztát kétszer dagasztatom a géppel, közben 20 percig kelesztem. A második dagasztás után azonnal kiveszem kétfelé szedem és a darabokat egyenként kerekre nyújtom. A kör egyik felét megrakom a töltelékkel és a másik felét ráhajtom. A széleket kézzel vagy villával jó alaposan le kell nyomkodni, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tetejét vizezett tojássárgájával kentem le és villával megszurkáltam, hogy ne repedjen szét a tészta sülés közben. A két félkört pont egy gáztepsibe lehet tenni.
Töltelék: Bármi lehet, amit egy pizzára tesz az ember. Szoktam Bolognai raguval vagy Milánói raguval csinálni, de lehet sonkás-gombás-tejfölös a tetején reszelt sajttal.
Langyos helyen kelesztem kb 1/2 óráig, majd előmelegített sütőben sütöm szintén kb 1/2 óráig.
|