E.Margit receptje (Az Index fórumon Csucsu receptje alapján)
Ciabatta
Biga kovászhoz:
7 g friss élesztő
175-200 ml langyos víz
350 g BL - 80 liszt
A tésztához:
15 g friss élesztő
400 ml langyos víz
60 ml langyos tej
500 g BL - 80 liszt
10 ml só
45 ml extra szűz olívaolaj
Biga kovász
Fele adagból csináltam, ebből egy nagyobb vagy két kisebb kenyér lesz.
A kovászt este egy kelesztőtálban bekevertem és lefedve a konyhában hagytam reggelig. Reggelre jó savanykás illata lett és beindult. Reggel a gépbe belepakoltam a többit, a tetejére a kovászt és bedagasztattam a géppel, majd visszatettem a kelesztőtálba. Utána 1,5 óra kelés után kiöntöttem a tésztát a tepsire. 1/2 óra kelesztés után előmelegített sütőben kell sütni 25-30 percig.
|