E.Margit receptje (Német recept alapján)
Schweizer Bürli - ahogy én csináltam
Kovász előző este: 1 dl langyos víz 1 kk (barna) cukor 0, 7 dkg élesztő
ezeket összekeverni és néhány percig állni hagyni
13 dkg BL 80-as liszt
Mindent összekeverni és kb. 12 órát állni hagyni. Ebből a maradékot el lehet tenni a hűtőben.
Tészta:
375 g BL 80-as liszt 375 g teljes kiőrlésű liszt 1 evőkanál sütőmaláta (kimaradt) 475 g víz 20 g élesztő 20 g só 100 g búzakovász
1. mindent bele a gépbe, majd megdagasztatni (20 perc) 2. kelesztés a gépben (20 perc) 3. dagasztás (10 perc) 4. belisztezett deszkára borítani, majd 24 db-ra osztani, 5. kettesével, kicsit összenyomva tepsin keleszteni 6. előmelegített, nagyon gőzös sütőben kb. 25 perc alatt készre sütni
Nagyon finom lett érdemes kipróbálni. Ha valaki rendszeresen tart otthon házi kovászt, akkor abból is meg lehet csinálni.
Egy következő alkalommal is megsütöttem, íme a képek:
Még egyszer Bürli:
|