E.Margit receptje
Narancsos kalács
60 dkg BL 80-as kenyérliszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt), 1 dl kefir, 2 dl narancslé ( 1 egész narancs leve+ annyi juice, hogy összesen 2 dl legyen),
1 narancs lereszelt héja, 2 egész tojás, 5 dkg margarin, 1/2 kk. só, 1 kk. cukor, 2 kk. folyékony édesítőszer,
késhegynyi aszkorbinsav,
mazsola vagy kandírozott narancshéj (csipogáskor a gépbe), 1/4 friss élesztő.
Mint a képeken látható, nem csak kenyérsütőgépben, hanem 2 őzgerincben is meg lehet sütni.
Egy következő alkalommal kisebb változatot csináltam:
50 dkg BL 80-as liszt (vagy 30 dkg finomliszt + 20 dkg rétesliszt) kb 3 ek tejföl 2 dl narancslé 1 egész tojás 4 dkg margarin 1/4 kk. só 1 kk. cukor 1,5 kk. folyékony édesítőszer 1/5 friss élesztő
csipogáskor: mazsola kevés narancslében felforralt, majd lehűtött kandírozott narancshéj, leszűrve
|