E.Margit receptje
Kifli vagy sajtos kifli:
50 dkg BL 80-as liszt (vagy 2/3 finom+1/3 rétes) 1 egész tojás 1 dl kefír v. joghurt 1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő
töltelék: 20 dkg reszelt sajt, olvasztott margarin
Géppel megdagasztattam, három cipóba szétszedtem, a cipókat négyszögletesre kinyújtottam,olvasztott margarinnal megkentem, rá a reszelt sajt, majd átlóiban elvágtam. Így 4 db kifli lesz egy cipóból. A tetejét vizezett tojássárgájával kentem le.
Ha nem teszek sajtot, akkor csak margarinnal megkenve tekerem fel a kifliket.
Vajas kifli:
megint:
egy következő alkalommal vajas és túrós kifli készült:
A gyerekeim kérésre csináltam "óriás" kifliket. 8 db lett a fenti tésztából, íme:
Egyeben az egész tészta,most koszorú lett belőle:
Következőnek óriáskifliket sütöttem. 60 dkg lisztből készült ez a 4 db kifli:
|