E.Margit receptje
Bugaci batyu
50 dkg BL 80-as liszt (vagy 2/3 finom+1/3 rétes)
1 egész tojás 1 dl kefír v. joghurt 1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő
Ebből három cipót csináltam, szögletesre nyújtottam és egy lapot négyfelé vágtam, így lett 12 db batyum. A tetejét vizezett tojássárgával kentem le.
Töltelék: csíkokra vágott parasztkolbász, 1-2 karika hegyes erős és sárga paprika, 2-3 félkarika paradicsom, egy kis kocka trappista sajt és végül, de nem utolsó sorban egy kanálka pirított gomba. Mindezt egymás tetejére pakolom a tésztán és összecsippentem a tészta négy csücskét a tetején
|