E.Margit receptje
Graham lisztes kenyér
30 dkg graham vagy teljes kiörlésű búzaliszt 10 dkg finomliszt 15 dkg rétesliszt 3 evőkanál burgonya pehely 2 dl kefír v. joghurt (ha nincs, akkor végső esetben tej) 2 dl víz (+ 1-2 evőkanál, de már csak keverés közben, ha szükséges) 2-3 dkg margarin 1, 5 kk. só 1, 5 kk. cukor késhegynyi aszkorbinsav 1 púpos kk. sikér 1/4 friss élesztő
Ebből a receptből egyébként picit kevesebb folyadékkal és 1/3 élesztővel lehet zsemléket is sütni.
Graham lisztes kenyér - 50 dkg lisztfélére átszámítva:
25 dkg graham vagy teljes kiörlésű búzaliszt 10 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 3 evőkanál burgonya pehely 1, 7 dl kefír v. joghurt (ha nincs, akkor végső esetben tej) 1, 6 dl víz (+ 1-2 evőkanál, de már csak keverés közben, ha szükséges) 2 dkg margarin 1 púposabb kk. só 1 kk. cukor késhegynyi aszkorbinsav 1 kk. sikér 1/5 (1 dkg) friss élesztő
|