10 perces fánk
Hozzávalók : 1 tojás, 1 kis pohár tejföl ( 150 ml ), 3 ek. porcukor, kb. 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, ízlés szerint rum vagy rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.
Elkészítés: a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
|
Marcsi, szerintem ez a kekszes krémes lesz, ott van a sütés nélküliek között.
Üdv: Mariann
„ Szép napot!
Nagyon szeretem ezt az Andi konyhája oldalt, idősebb lévén nagyon sok jó receptet kipróbáltam,elkészítettem és megszeretett a család.Köszönet érte!Szeretném megkérdezni, hogy a hátlapon lévő keksz töltve, az milyen krémmel van töltve, és egyben van gondolom készítve tepsibe,és úgy szétvágva a kekszek oldalainál. Bár már hasonlót én is készítettem, de erre kiváncsi vagyok, és nem találtam.Megköszönöm, ha esetleg ezt megkaphatnám emai-ben! További szép napot és hetet kívánok! Üdv: Marcsi