Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Menü
 
Kövessétek az oldalt

Facebook
Twitter
Hotdog
Network

 
Bereczki Zoltán
 

Albumok

Cikkek 

Dalszövegek

Extrák

Életrajz

Fellépések

Interjúk

Képek

Letöltések

Linkek

Szerepei

Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
 

Albumok

Cikkek

Dalszövegek

Extrák

Fellépések

Számláló
Indulás: 2007-08-02
 
Extrák-Receptek

Előétel
Sóskaleves úgy, ahogy anyósomtól (Hámori Ildikótól) tanultam

Hát először is szeretnék mindenkit megnyugtatni, ez nem a régi idők menzalevese, a "ha-nem-eszed-meg-nincs-csoki" féle kellemetlen emlékek felidézője, ez az egyik legfinomabb leves, amit valaha kóstoltak!


S hogy mi kell hozzá, és hogy készül azt pontosan úgy írom le, ahogy nékem az nekem az anyósom megmutatta...!

2 kg sóska... azért ilyen sok, hogy sűrű legyen a leves, annak ellenére, hogy nem rántjuk be!

Lobogó vízbe dobjuk (miután megmostuk). Ha összeesett, szűrjük le és turmixoljuk össze botmixerrel. Fazékban kb 1-1/2 liter vízzel forraljuk.

Ízesítsük: fűszersóval, lehetőleg nádcukorral, esetleg, mert ez nagyon feldobja egy fél citrom levével. Végül tegyük bele a tejfölt.

Azért nem írtam mennyiségeket az ízesítésre, mert mint a jó szakácsok kóstoljuk menet közben, hogy ízlik-e.

Tálaláskor javaslom, egy kanál tejföllel és egy mentalevéllel díszítsük.
Istenien finom hidegen és melegen tálalva is!

Főétel
Vaslapon grillezett szárnyas pecsenye pikáns szószokban és fóliában sült burgonyával

Bereczki Zoli csirkéből készítette, amit bepácolt. Szerinte ez a fogás rettentően egyszerű.

Lássuk:
Végy egy finom csirkemellet, mosd meg, vágd ketté, és szeleteld három részre.
Sózd be ízlés szerint (Zoli kevés sóval étkezik, de a páchoz azért ő is jól megsózta) mindkét oldalát a szeleteknek.
Helyezd egy edénybe a felszeletelt, besózott húst, önts rá tejet és nyomj rá fokhagymát! Sokat, mert úgy finom.
Legalább 24 órával a sütés előtt ezt végezd el, mert a pácnak idő kell!
Persze más pác is készíthető, de ez azért ideális, mert csak alapízt ad a húsnak és később lehetőségünk van a sütéskor eldönteni, milyen ízösszetételű legyen a végeredmény.
Másnap jön a "Nagy szeletelés"!

Hozzávalók:
paradicsom, paprika (grillpaprika a legjobb), cukkini, gomba, kukorica (ezt majd kicsit előfőzzük), narancs, alma, őszibarack, vöröshagyma, és minden más, amit szeretnénk meggrillezni.
A narancsot hámozzuk, az almát csak csumázzuk, de mindent szeleteljünk fel: a gombát, hagymát, cukkinit lehet vékonyra, a paradicsomot kicsit vastagabbra, az almát, narancsot pedig ujjnyi vastagra. A kukoricát kicsit előfőzzük, (megfosztjuk a kis ruhácskájától, azzal megágyazunk egy lábasban, rá tesszük a kukoricát, öntünk hozzá bőven vizet és rárakjuk a tűzhelyre) Az őszibarackot lehet, mint a narancsot meghámozva (Zoli úgy szereti) kimagozva, vagy csak egyszerűen félbevágva. A paprikát, csak úgy, mintha szendvicsre menne. Ha a kukorica kész, szeleteljük fel kb. két ujjnyi vastag szeletekre.

Szószok:
olivaolaj, mustár, paradicsomszósz, méz. Itt is fontos, hogy bármi, amit ízlelőbimbónk, fantáziánk odakíván ne féljünk megpróbálni, mert ez a dolog lényege.
Kell még friss fűszernövény: Zoli bazsalikom-imádó, de a citromfüvet, mentát, és a rozmaringot is szereti.

Sütés:
Zolinak egy üvegfedelű, elektromos sütőtálja van, szerinte a sütéshez ez a legtökéletesebb.

Fontos, hogy ne legyen túl forró a sütőplatni, mert az ízeknek kell, hogy összeérjenek.
Jöjjön az olíva, hagyma. Innentől kezdve csak arra figyeljünk, hogy mi milyen gyorsan sül meg, illetve, hogy mennyire kell, hogy megsüljön.
Zoli ezután a gombával folytatná, meg a cukkinivel, majd a paradicsommal, paprikával, naranccsal és az almával. Ezután jöhetnek a fűszerek! A fedőt mindig rakjuk vissza, mert elszaladnak az ízek, illatok. Fordítsunk egyet mindenen!

Ha már tombolnak az illatok, ideje van a szósznak. Kezdjünk a mustárral, és végül a húst is tegyük rá. Szorítsunk neki helyet, két perc múlva pedig fordítsuk meg. Egy kis mézzel öntsük nyakon.

Tálaljuk fóliás burgonyával, vagy főtt rizzsel. Töltsünk hozzá könnyű vörösbort és fogadjuk a gratulációkat!

Desszert
Rizsfelfújt erdei gyümölccsel

Zoli szerint ez a fogás volt a legbonyolultabb. Sajnos neki nem sikerült száz százalékosra, ezért a kezdőknek sem ajánlja.

Hozzávalók:
400g rízs (barna rízs, jázminrízs)
50g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
100g bio növényi margarin
1l rizstej
250g nádcukor
50g mazsola
1 cs. foszfátmentes sütőpor
bourbon-vanília
bio citromhéj
kurkuma

A kevés vízben félig megfőtt rizst tejjel felengedjük, nádcukorral, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük és puhára főzzük. A margarint kurkumával és foszfátmentes sütőporral kikeverjük és a mazsolával együtt a rizshez adjuk. A margarinnal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe terítjük a masszát. Közepes meleg sütőben készre sütjük. Lekvárral vagy karoböntettel tálaljuk.

Zoli erdei gyümölcs öntetet készített hozzá, ami szintén rettentő egyszerű elkészíteni.
1kg piros gyümölcsöt (szeder, ribizli, málna, áfonya, eper) összeturmixolunk.
Dísznek egy pár szemet rakjunk félre, mert a tálalásnál rettentő guszta egy két gyümölcsdarab a tányér szélén és a végén mézzel édesítsük.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szinetár Dóra
 

Albumok

Cikkek

Dalszövegek

Extrák

Életrajz

Fellépések

Interjúk

Képek

Letöltések

Linkek

Szerepei

Szinetár Dóra & Bereczki Zoltán
 

Interjúk

Képek

Linkek

Letöltések

Óra

 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre