Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Kelkáposztás gombás őzcomb

Kelkáposztás gombás őzcomb

  2005.07.21. 09:23


Hozzávalók : 4 személyre:1 őzcomb (kb. 1,2 kg), 2 evőkanál olaj, só, bors, 1 liter vörösbor, 5 közepes nagyságú hagyma, 80 dkg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta (80 dkg), 20 dkg gomba 3 dkg vaj vagy margarin, 1 liter vadas szósz (WILDFOND), 1 teáskanálnyi közepesen erős mustár 1 üveg (370 ml) vörös áfonya -kompót, 2 evőkanál sötét étkezési keményítő (ételsűrítő) díszítéshez petrezselyem.

Az őzcombot mossuk meg, és a vizet száraz ruhával távolítsuk el róla, majd kenjük meg olajjal, dörzsöljük be sóval, borssal, ezután tegyük a sütő tepsijébe. Előmelegített sütőben (villanytűzhely esetén 200 fok, gáztűzhely esetén 3-as fokozat) másfél órát kell sütni, időnként vörösborral és vízzel locsoljuk meg. A meghámozott és negyedekre vágott hagymát a sütés befejezése előtt 15 perccel tegyük a hús mellé, és a húst a szafttal és a maradék vörösborral öntözzük meg. A sülés ideje alatt hámozzuk meg a burgonyát, és sós vízben főzzük meg (20 perc). A kelkáposztát megmossuk, négybe vágjuk, kivesszük a torzsáját, majd a csíkokra vágott leveleket sós vízben 5 percig főzzük, utána szitára téve hagyjuk lecsepegni róla a vizet. A gombát is tisztítsuk meg, a nagyobbakat, vágjuk félbe. A vajat vagy margarint serpenyőben forrósítsuk meg, és a gombát kevergetve pirítsuk meg, tegyük hozzá a kelkáposztát, ízesítsük sóval, borssal. Az őzcombot vegyük ki a sütőből és tegyük meleg helyre. A sütés alatt keletkezett szaftot szitán szűrjük át, a vadas alaplével fél literre hígítjuk, sóval, borssal, mustárral és 4-6 evőkanál vörösáfonya-lével ízesítjük. Forraljuk fel, keverjük hozzá az ételsűrítőt, és még egyszer melegítsük forrásig. Az őzcombot egy tálon a szósszal és a zöldséggel körítve, petrezselyemmel díszítve tálaljuk. A szósz megmaradt, nagyobbik részét, a vörös áfonyát külön-külön kis tálkában helyezzük az asztalra.

 

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség