Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló
Indulás: 2007-05-12
 
menü

 

 

 

 

Itt hírdess ingyen!

Banner csere

Galéria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
partnerprogram

 
leves2

 

 

 

 

Nyúlragu leves

 

Hozzávalók: 75 dkg nyúlhátulja, 1 kis fej vöröshagyma,2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, fél karalábé, 2 ek. olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, 4 szem bors, 1-1 késhegynyi őrölt köménymag, meg babérlevélpor, 1 dl tejföl, negyed citrom, 1 ek. liszt, 1 húsleveskocka, burgonyagombóc.

 Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a tört fokhagymát, és az előkészített, feldarabolt nyulat  beletéve, pár percig élénk tűzön sütjük. Közékeverjük a megtisztított, vékony csíkokra vágott zöldséget, és ezzel még 5 percig pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, felengedjük másfél liter vízzel, és a citromhéjat, a többi fűszereket, meg a leveskockát beletéve az egészet puhára főzzük. Végül a citromhéjat kidobjuk belőle, belefőzzük az apró burgonya gombócokat, és a liszttel símára kevert tejföllel behabarjuk. A citromlével savanyítva tálaljuk.

 

 

A császárné levese

 


Hozzávalók:  1 egész tyúk, 35 dkg csirkemáj, zúza, szív vegyesen, 2 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, fél karalábé, fél zeller, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg spárga, 10 dkg levestészta, só, szemes bors
Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. A fazekat levesszük a tűzről, a levest hagyjuk ülepedni, majd szűrjük le. Leveses tálba kiszedjük a májat, zúzát, szívet és a zöldségeket, közben a sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét, spárgát feldaraboljuk. Külön kifőzött levestésztát adunk hozzá, végül rámerjük az áttetsző levest. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 2.5 óra
Jó tanács: Mivel a tyúkhúst nem tálaljak a leveshez, még mielőtt teljesen puhára főne, vegyük ki, és szárnyas fűszerkeverékkel megszórva egészben süssük meg. Tálalhatjuk második fogásként, vagy vendégváró hideg sültként.

 

 

 

 

 Bakonyi betyárleves 1.


Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csuszatészta
A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük. A lisztből és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfőzzük.

 

 

 

 

 

FRANKFURTI LEVES

Hozzávalók:

1 ek. étolaj
20 dkg kelkáposzta
15 dkg burgonya
2 dkg liszt
5 dkg sárgarépa
2 dkg gyökér
2 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
10 dkg virsli
vegeta

bors
pirospaprika
majoránna
 
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott zöldséget, kelkáposztát, vízzel felengedjük, és félpuhára pároljuk. Belerakjuk a kis kockákra vágott burgonyát, fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk, és puhára főzzük. Liszttel, tejföllel behabarjuk és forrón tálaljuk. A karikára vágott és megpirított virslit a tányérokba rakjuk.

 

 

 

 

Bolognai levesegytál

 

 

 

 

Hozzávalók: 1 jérce (kb. 1 kg-os), 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg spagetti, 40 dkg friss paradicsom, 2 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szárított rozmaring (vagy a frissből 1 ágacska), 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt.

 

A jércét megtisztítom, kis darabokra vágom. A felforrósított olajon először a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom, majd a húsdarabokat mindkét oldalán lepirítom. Felöntöm másfél liter vízzel, megsózom, a fűszereket is beleteszem; felforralom és kis lángon puhára főzöm. Közben a paradicsomokat megmosom, és héjastól kis kockákra vágom. A zöldhagymát tisztítás után zöldjével együtt vékonyra karikázom. A megfőtt csirkét levétől leszűröm, kicsontozom, és metéltre vágva visszateszem az átszűrt levesbe. Hozzáadom még a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldhagymakarikákat és az apróra tördelt spagettit. Kis lángon főzöm. Ha levét túlságosan elfőné, egy-két pohár forró vízzel pótolom. (A kellő mennyiségű sóról sem feledkezem meg.) Csak akkor adom hozzá a kockázott paradicsomot, amikor a tészta már teljesen megfőtt. Együtt forralom egy-két percig, majd befedem és 5 percig állni hagyom, ezután tálalom. Tartalmas, finom egytálétel

 


    Galambleves

Hozzávalók:

    2 db galamb
    2-3 db burgonya
    2 fej vöröshagyma
    1 nagy sárgarépa
    1 nagy fehérrépa
    2 dl tejföl
    1 db citrom
    rozmaring
    só
    bors

Elkészítés:

A galambot feldaraboljuk, és a húsos részeket olajon pirítani kezdjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a galambhúshoz adjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, majd pár percig együtt pirítjuk. Ezután belekeverjük a feldarabolt burgonyát is.

A levesalapot friss rozmaringgal fűszerezzük, belecsavarjuk a citrom levét, majd felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg az összetevők megpuhulnak. Ezután tejföllel behabarjuk, és még egyszer felforraljuk.

A galamblevest forrón tálaljuk

 

Articsókaleves.

Fél kiló megtisztított articsókát, 1 kis fej meghámozott vöröshagymát,

1 petrezselyem gyökeret felaprítunk és 40—45 percig főzünk

1 liter víz és 1 liter tej keverékében, amit kellőképen megsóztunk és

ízlés szerint meg is borsoztunk. Tálaláskor 3—4 kanál tejfölben elhabart

 

1 tojássárgájával megkötjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

 

Vőlegény-leves

Hozzávalók:1/2 csirke, 25 dkg marhahús, 30 dkg leveszöldség, 20 dkg zeller, 2 tojás, 1 dl tejszín, 4 fürjtojás, 1 vöröshagyma,  só, törött bors,  kevés paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem, kevés citromlé

 

A fél csirkéből a marhahússal meg a leveszöldséggel, zellerrel kis lángon jól fűszerezett húslevest   főzünk, majd leszűrjük.  Simára   keverjük a tejszínt a tojással, és apránként, kevergetve a levesbe öntjük. Néhány csepp citromlével ízesítjük, és beletesszük a kicsontozott,  kockákra vágott csirke- és marhahúst meg zöldséget a zellerrel együtt, végül  a főtt megtisztított fürjtojást. Főzhetünk a levesbe még tejszínezés előtt apró májgaluskákat vagy lúdgégetésztát is.

 
linkajánló



 Linkajánló

HTML tanfolyam

Tutorialok világa

Ebookz.hu

Letölthető betűk

Ilcsi oldala

Startlap

Cool Text

Inversum

Playground V2.5 Demo

Signora-Clara

LLaVA képleíró

Hugginface.co/spaces

 


 

Családi receptkönyv

Erika oldala

 Gyémánt

Mákvirág

Facebook oldalam

 

 Web Cukrászda

 Margit2 honlapja       

 Kaldeneker.hu

 NLC receptek

 Adina receptejei

 

 

Linkcsere

 Vitona világa

 

 

 
reklám

 
pólómánia

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?