Süti - Tiramisu / Brigitta
2009.02.25. 15:33
Tiramisu /NLC/ / Brigitta
2 tojás
2 ek.porcukor
1 cs.vanílíáscukor
250 g mascarpone
rum ízlés szerint
kakaó,tej,nescafe
babapiskóta
A tojásokat kettéválasztjuk,a sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot,van.cukrot,és gőz felett 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.Ha kihűlt belekeverjük a mascarponét.Felverjük a tojásfehérjéket,,és finoman belekeverjük a krémbe.Rummal ízesítjük.Forró vízben feloldjuk a nescafét,aduk egy kevés cukrot,és tejet hozzá.Ebbe is tehetünk rumot.
Egy tál aljába teszünk kevés krémet,és az előzőleg a kávéba mártott piskótákat sorban lerakjuk.Ezt addig ismételjük,amíg van hozzávaló.A tetejére krém kerüljön.Egy éjszaka hagyjuk hidegen állni.Tálaláskor szorjunk a tetejére kakaót.
Számttalan variáció kering a köztudatban,nekem ez ízlik a legjobban.
|