4. óra
franyo 2005.02.15. 11:47
Agytágító főzet, mandragóra
Agytágító főzet
Eredete: Úgy a 10. sz. végén alakulhatott ki Nagy Britannia területén. Aki iszik belőle az egy bizonyos ideig (változó) emberfeletti intelligenciával rendelkezik. Használni tilos. Csak is iskolai tananyagként készíthetitek el.
Hozzávalók: -2dl Rum -30g hínármoszat -5db gőteszem -4db csiga -40g mandragóra levél -1db majomagyvelő -1l tej -50g ánizs
Elkészítése: Végy egy közepes üstöt. Töltsd meg 3l vízzel. (Ennél a bájitalnál csak gáz tűzhelyet tudsz használni) Ha ez megvan vedd fel azt üst alatt a tüzet 100C°-ra. Ha ezzel megvagyunk vegyük elő a 2dl Rumot. NEM MEGINNI! A rumot adjuk bele a főzetbe, és a főzetet jó alaposan kavarjuk meg. Ha ezzel megvagyunk vegyünk elő 15g hínármoszatot. Ezt szeleteljük fel csíkokra, majd adjuk bele a főzetbe. Ha ezzel megvagyunk vegyük elő az 5db gőteszemet. A szemeket szeleteljük fel, majd adjuk bele a mozsártörőbe, és jól préseljük törjük - trancsírozzuk szét őket. Ha ez megvan, a mozsártörőbe a szemekhez hozzáadjuk a maradék 15g. hínármoszatot. Ezzel együtt megint trancsírozzuk szét a szemeket. Ha ezzel megvagyunk adjuk bele a főzetbe. A főzetet kavarjuk addig, amíg fel nem vesz egy bizonyos vérvörös színt. Ha ezzel kész vagyunk, vegyünk elő 3db csigát. Ezeket élőn-elevenen adjuk bele a főzetbe. Vegyük elő a 40g mandragóra levelet. Ezt szeleteljük fel. Ha ez megvan vegyük elő az utolsó élő csigánkat. Ennek vágjuk fel a hasát és tömjük ki a mandragóra levéllel. Ha ez megvan morzsoljuk szét a töltött csigát, majd adjuk bele a főzetbe. Ha ez megvan keverjük meg jól a főzetet. Hagyjuk főni tovább a főzetet, de már 120C°-on. Vegyük elő az 1db majomagyvelőt. Ez a fő alapanyaga a főzetünknek. Vegyünk elő egy szép jó nagy kést és kezdjük fel az agyat felszeletelni és gyönyörködjünk az erekből kiáradó vér láttán. Miután ez megvan, a szeletelt agyat rakjuk bele egy 2l-es edénybe és öntsünk hozzá 1l tejet. Ha ezzel megvagyunk áztassuk benne az agyat egy kis ideig. Vegyük elő az 50g ánizst és rakjuk bele a főzetbe. A főzet felforr, és buborékolni kezd tőle de csak egy kis ideig. Ha ez kész vegyük elő a tejes agyat és adjuk bele a főzetbe. A főzetünk mély bordó színre vált. Kevergessük meg jól a főzetet és hagyjuk főni még vagy 2 órát. A főzet elkészült. Szavatossági ideje 2 nap. Ki üvegcsékben tároljuk 3dl-enkén.
A mandragóráról: Latinul:offici mandragóra -halványzöld színü -sikít -orvoslásra használták a középkorban -legkeresettebb és lebismertebb alapanyagok egyike -balzsamként is használják -dermedést okoz
|