Bólyi túrós
Hozzávalók:
- 25 dkg Mester süteménypor
- Fél csomag sütőpor
- 22 dkg porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg mazsola
- 1 cs vaníliáscukor
- citromhéj
- vaj
- 2 dl tej
- 2 tojás
Elkészítés:
Alaposan összekeverjük a süteményport, a sütőport, fél citrom lereszelt héját, porcukrot, és felét 5 dkg vajjal kikent tepsibe szórjuk.
Krumplinyomóval egyenletesen rászórunk 50 dkg tehéntúrót, és meghintjük 10 dkg mazsolával, 1 csomag vaníliáscukorral, és a maradék citrom héjával. Rászórjuk a maradék keveréket, rátördelünk még 5 dkg vajat, és az egészet meglocsoljuk 2 dl tejjel, melyben simára keverünk 2 egész tojást.
Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
|