Sütik
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lócsemege
Hozzávalók:
-2 szelet fehér kenyér
-1 alma
-1 narancs vagy mandarin
-2 dl korpa
-1 gyömbéres keksz
Elkészítése:
Öntsünk vizet a korpára, és kevergessük, amíg könnyen kenhető nem lesz. Kenjük rá a korpát az egyik kenyérre. Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket, valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük a korpára. Most rakjuk rá a másik szeletet, és díszítsük gyömbéres kekszel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Csokoládés ropogtatnivaló
Hozzávalók:
-50 g vaj
-1 tábla tortabevonó
-4 dl pörkölt rizs
-1 dl mazsola
Elkészítése:
1. Törjük apró darabokra a csokit.
2. Alacsony hőmérsékleten olvasszuk meg a vajat.
3. Szórjuk bele a csokit, és kevergessük, amíg megolvad.
4. Vegyük le a tűzről, és szórjuk bele a pörkölt rizst és a mazsolát.
5. Tegyünk sütőpapírt egy mély tepsibe.
6. Öntsük rá a keveréket és simítsuk el.
7. Hagyjuk hűlni.
8. Szeleteljük fel. Tegyük hűvös helyre.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kétszersült
Hozzávalók:
-2 egész kétszersült
-4 szem alma
- 2 db sárgarépa
Elkészítése:
1. Daraboljuk fel az almát és a sárgarépát.
2. Keverjük össze, és tegyük a kétszersültek közé.
3. Az egyik fél almával díszítsük a közepén.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Répacsemege
Hozzávalók:
-Répa
-Juharszirup
-Zab
Mártsuk bele a répát a juharszirupba, majd a zabba - és máris kész a csemege!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lócukorka
Hozzávalók:
-200 g teljes kiörlésű liszt
-150 g korpás zabpehely
-225 g cukorrépaszirup vagy méz
Elkészítése:
Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból. Ha a tészta túl kemény, öntsünk hozzá vizet, ha túl vékony, szórjunk bele lisztet.
Formázzuk tetszés szerinti formájú apró süteményeket a tésztából. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és süssük keményre a süteményt, de ne égessük oda.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Répasüti
Hozzávalók:
- 2,4 dl száraz zab
-2,4 dl liszt
-2,4 dl feldarabolt sárgarépa
-1 teáskanálnyi só
-1 teáskanálnyi cukor
-2 teáskanálnyi napraforgóolaj
-0,6 dl víz
-0,6 dl juharszirup
Elkészítése:
A fenti sorrendbe keverjük össze a hozzávalókat egy edényben. Gyúrjunk belőle kis golyókat és helyezzük ezeket egy kivajazott tepsire. 350 °C-on 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Friss gyümölcsmix
Hozzávalók:
-friss borsmenta levelek
-1 evőkanálnyi méz
-2 banán
-2 alma
-2 körte
Elkészítése:
Csak reszeljük le a gyümölcsöket és a répát, és öntsük hozzá a mézet ls afelaprított mentaleveleket, ami kellemesen friss ízt ad ennek az édes nyári desszertnek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Répalmák
Hozzávalók:
-4 szem alma
-2 db sárgarépa
-250 g zab
-4 kanál szörp
Elkészítése:
1. Mossuk meg az almát, és vágjuk ki a magházát, üreget képezve az alma belsejében.
2. Szeleteljük fel a sárgarépát.
3. Keverjük össze a répadarabokat a zabbal és a szörppel.
4. Töltsük meg az almát a keverékkel, és tálaljuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JÓ ÉTVÁGYAT!!! =)
Forrás: Ünnepi receptek (Pony Club)