Egy átlagos konyha
A konyhák a sütés-főzésre öszpontosultak,a tűzhely és körülötte. Ételt főztek fazekakban egy kamadóban,egy tűzhely, ami általában földből vagy agyagból készült.
A tűzhely vagy az irori volt a sütés-főzés egy másik fontos helye miközben evett a készítő.Ez általában egy négyzetes gödörből áll a padlóban, amit földdel vagy hamukkal töltöttek. A gödör fölött van egy olyan horog, amit arra használnak, hogy fazekakat és kannákat akasszon ki a tűzre.Amíg az irorit sütés-főzésre használták, ez szintén meleget és fényt nyújtott az otthonba.
A tradicionális Japán főzőtechnika fejlett a nyugati párjához képest,hogy a forralás,sütés,grillezést,együttesen gyorsabban is ellehet végezni!
A hagyományos konyha asztaldísze, a kamado, felváltotta a gázkályha, aminek gyakran van egy integrált sütője. Tipikus otthonoknak lesz egy hűtőszekrényük szintén, egy mikrohullámú sütő, egy rizstűzhely, és egy kenyérpirító is.
Ezek a készülékek közül sokat alakítottak a Japán konyhára.A sütés nagyon népszerű némelyik családban,de egyre inkább elterjedt a mikrohullámú sütő is!
Don't Copy!
By:KagomeR
|