Madonna kedvenc libamája és a massza
Partick LeNotre-ot a világ legnevesebb szakácsai közt tartják számon. A legenda szerint Madonna kedvenc libamáját ő készíti, de főtt krumpli nélkül, mert az énekesnő számolja a kalóriákat. Tony Blair ugyanakkor nem számlálná, de felesége megtiltotta a mesternek, hogy csokoládés édességet készítsen a számára. Különös tehát a francia konyha elöljáróságát élőben látni egy budapesti pincében, amint egy olasz desszertet készül összeütni. Az eseményre szóló meghívó alapján ennél szélesebb gasztronómiai választékra készültünk, de inkább az okozott kisebb csalódást, hogy egy forró tálalópult mögül nem minden mozdulatát sikerült megfigyelni.
"Ne használjunk sok cukrot. Azok a hölgyek, akik szeretnének felszedni némi súlyt, tehetnek a masszába tejfölt" - fordított a mester tolmácsa, aki ezzel a mondatával vélhetőleg szűk célközönséget talált el, és nemcsak azért, mert ő is túl távol állt a hallgatósághoz. Mialatt LeNotre a tojásos masszát narancslével, majd Marascino likőrrel lazította a tűz fölött, Kurunczi József, az étterem egyik vezető munkatársa a magyar gasztronómiáról értekezett a forró pulton kívül állókkal. |