Hozzávalók:
- 1 grillcsirke mell - 1 kg kígyóuborka - 20 dkg feta sajt - 1 fej fodros saláta - fél piros színű kaliforniai paprika - 1 evőkanál olívaolaj - 2 dl joghurt - 2 dl sovány tejföl - 3 gerezd fokhagyma - 1 csokor kapor - kevés porcukor, frissen őrölt fekete bors,só
Recept: Az uborkát jól megmossuk, félbevágjuk, apró kockákra szeleteljük. A salátát is megtisztítjuk, leveleire szedjük és összetépkedjük. A paprika csumáját kivágjuk, kockákra aprítjuk. A zöldséget nagy tálba rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Közben a joghurtot összekeverjük a tejföllel, s az apróra szelt kaporot hozzáadjuk. A megtisztított fokhagymát áttörjük, s porcukorral a joghurtos krémbe keverjük. Sózzuk, borsozzuk. A feta sajtot is kockákra vágjuk. Tálaláskor néhány kanál joghurtos mártást merünk a salátás uborka mellé, teszünk hozzá pár kockára vágott feta sajtot, s a kockára vágott csirkemellet. |