MIKROSÜTŐ JAVÍTÁS/Mikrosütő szerviz/Ackermann

MIKROSÜTŐ JAVÍTÁS, MIKROSÜTŐ SZERVIZ

Menü
 
Elérhetőség


 Hívjon !

352-6398

06 20 944-6206

 e-mail

 
Ajánlott oldalak

HÁZTARTÁSIGÉP SZERVIZ

MIKROSÜTŐ SZERVIZ

MIKROSÜTŐ JAVÍTÁS

TÜZHELY, BOJLER JAVÍTÁS

MOSÓGÉP,

MOSOGATÓGÉP JAVÍTÁS

TV JAVÍTÁS

FUVAROZÁS

LAKÁSFELÚJÍTÁS

MANDULÁS VENDÉGLŐ

AMERIKAI HOT-DOG

Magyar szolgáltatás, magyar termék!

        

 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Pontos idő
 
Látogatók
Indulás: 2004-07-11
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos tanácsok folytatás

  

 

 HASZNOS TANÁCSOK ÉS TIPPEK (folytatás)

A mikrohullámú sütő használatának helyes sorrendje:

1.  ajtó kinyitás, az étel behelyezése, ajtó bezárás

2. a megfelelő program beállítása ( idő, fokozat, üzemmód stb. ) indítás

3. ajtó kinyitás, az étel kivétele ( ha nyitott ajtónál a lámpa nem világit és a ventilátor sem működik, akkor használaton kívül hagyja nyitva azt )

Megjegyzés: ha menetközben ellenőrizni akarja a betett étel állapotát, akkor az ajtó kinyitása előtt javaslom a készülék "szünet" vagy "stop" gombbal való leállítását!

 Csak akkor kapcsolja be a sütőt, mikor az ételt már behelyezte!

A FŐZÉSI IDŐ BEÁLLÍTÁSA

A felolvasztás, újramelegítés és főzés ideje általában sokkal rövidebb, mint egy hagyományos sütőben vagy tűzhelyen. Ezért szüksége lesz arra, hogy alaposan áttekintse  a  készülék Használati útmutatóját a javasolt főzési idők figyelembe vételéhez. Jobb rövidebb, mint hosszabb főzési időt beállítani. Mindig ellenőrizze az ételt, miután a főzési idő letelt. Eredményesebb utána egy kicsit tovább főzni, mint egy túlfőtt ételt kapni.

KEZDŐ HŐMÉRSÉKLET

A felolvasztás, melegítés és főzés ideje az étel hőmérsékletétől függ. Például a mélyhűtött, vagy a hűtött ételnél hosszabb időre van szükség, mint a szobahőmérsékleten lévő ételnél.

Az ételek standard tárolási hőmérsékletét feltételezzük az újramelegítés és főzés idejére (5-8 C°-os normáltéri hőmérséklet, kb. 20-25 C°-os szobahőmérséklet). Fagyasztott étel felolvasztására –18C °-os kezdő hőmérsékletet feltételezünk.

Ne főzzön töretlen héjú tojást. A nyomás megnő a héjon belül és ez a tojás felrobbanását eredményezi.

Ne melegítsen elő olajt, vagy zsírt a mikrohullámú sütőben bő zsiradékban történő sütéshez. Lehetetlen az olaj hőmérsékletét szabályozni és hirtelen kifröccsenhet a lábasból.

Ne melegítsen zárt ételtartókat, mint pl. befőttes üveget, vagy konzerveket. A tartóban keletkező nyomás felrobbanthatja a tartót.

FŐZÉSI IDŐK

Minden, az útmutatókban megadott idő csak tájékoztató jellegű, ami az étel kezdeti hőmérséklete, súlya és állapota szerint (víz- vagy zsírtartalom, stb.) változhat.

SÓ, FŰSZEREK ÉS NÖVÉNYEK

A mikrohullámú sütőben készített étel jobban megőrzi egyedi ízét, mint a hagyományos módszerrel készített étel. Ezért mértékletesen sózzon és normál esetben csak a főzés után adja az ételhez. A só felszívja a folyadékot és kiszárítja az étel külső rétegét. A növényeket és a fűszereket a megszokott módon használhatja.

HASZNÁLAT FAJTÁI

      • Mikrohullámú üzemmód
      • Grill üzemmód
      • Konvencionális (hőlégkeverős) üzemmód
      • A fenti üzemmódok kombinációja

Kombinált működés: a mikrohullám és grill vagy konvencionális melegítés kombinációjával főzhet és süthet is egyszerre. Ezért az ilyen készülékek előnye érzékelhetően és kölcsönösen egyesül.

FŐZÉSI VIZSGÁLAT

Az ételek főzöttség állapotát ugyanúgy meg lehet vizsgálni, mint a hagyományos elkészítésnél:

Ételhőmérő: Minden ételnek van egy bizonyos belső hőmérséklete a melegítési folyamat végén. Ételhőmérővel meg tudja állapítani, hogy az étel elég meleg-e, vagy eléggé megfőtt-e.

Villa: A halat villával ellenőrizheti. Ha a hal húsa már nem tiszta és könnyen lejön a szálkákról, akkor kész. Ha túlfőzte, akkor keménnyé és szárazzá válik.

Fa fogpiszkáló / hurkapálcika: A süteményeket és a kenyeret úgy lehet könnyen megvizsgálni, ha beleszúr egy fa fogpiszkálót, vagy egy hurkapálcikát. Ha a fogpiszkáló / hurkapálcika a kihúzás után tiszta és száraz marad, akkor az étel megfőtt.

 

ÉTELHŐMÉRŐ HASZNÁLATA A FŐZÉSI IDŐ MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

Az étel és ital belső hőmérsékletét egy ételhőmérővel lehet megállapítani. A legfontosabb hőmérsékleteket a hőmérsékleti táblázatban határoztuk meg.

Ital/étel

Belső hőmérséklet főtt állapotban

(C  o)

Ital melegítése

(kávé, víz, tea, tej, stb.)

65 – 75

Leves melegítése

75 – 80

Pörkölt melegítése

75 – 80

Szárnyas

80 - 85

   Bárány        

               Rózsaszín

               Jól átsütve

 

70

75 – 80

  Marhasült  

               Véres    

              Közepes

              Jól átsütve

 

50 – 55

60 – 65

75 – 80

     Sertés, borjú

80 – 85

VÍZ HOZZÁADÁSA

A zöldségeket és más magas víztartalmú ételeket saját levükben, vagy kevés víz hozzáadásával főzhetjük. Ez biztosítja, hogy sok vitamin és ásványi anyag megmaradjon benne.

BŐRÖS, VAGY HÉJAS ÉTELEK

Az olyan ételeket, mint pl. a kolbász, csirke, csirkeláb, a héjában sült burgonya, paradicsom, alma, tojássárgája, vagy az ezekhez hasonlókat a főzés előtt ki kell szúrni egy villával. Ez lehetővé teszi, hogy a keletkező gőz anélkül távozzon, hogy kihasítaná a bőrt, vagy a héjat.

ZSÍROS ÉTELEK

A zsíros hús, vagy zsírréteg jobban főzhető, mint a sovány hús. Főzés előtt takarja le a zsíros részeket egy darab alufóliával, vagy a zsíros felével lefelé fordítva helyezze el a húst.

ZÖLDSÉGEK ELŐFŐZÉSE / BLANSÍROZÁSA

Mielőtt lefagyasztja a zöldségeket, elő kell főzni őket. Így őrzik meg legjobban minőségüket és ízüket. Módszer: mossa meg és vágja fel a zöldségeket. Tegyen 250 g zöldséget egy tálba 275 ml vízzel és takarja le. Melegítse 3-5 percig. Előfőzés után azonnal merítse hideg vízbe, hogy megakadályozza a további főzést, majd hagyja lecsöpögni. Csomagolja a zöldségeket légmentes tartóba és fagyassza le.

GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG ELTEVÉSE

A mikrohullám használata eltevésre gyors és könnyű módszer. Vannak befőttes üvegek, gumis vákuumos lezárók és megfelelő, műanyagból készült zárófedelek, amelyeket speciálisan mikrohullámhoz készítettek. A gyártók pontos leírást adnak a használatukra vonatkozóan.

NAGY ÉS KIS MENNYISÉGEK

A mikrozáshoz szükséges idő közvetlenül az étel mennyiségétől függ, amit felolvasztani, melegíteni, vagy főzni akar. Ez azt jelenti, hogy a kis adagok gyorsabban főnek, mint a nagyok.

Gyakorlati szabály:

      • dupla mennyiség = kétszeres idő
      • fele mennyiség = fele idő

MÉLY- ÉS LAPOS EDÉNY

Ha mindkét edénynek ugyanakkora a térfogata, akkor a főzési idő hosszabb lesz a mélyebbnél. Ezért nagy felületi területtel rendelkező lapos edényt válasszon. Csak olyan ételekhez használjon mély edényt, ahol a túlfőzés veszélye fennáll: pl. galuska, rizs, tej, stb.

KEREK- ÉS OVÁLIS EDÉNYEK

Az étel egyenletesebben fő meg kerek, vagy ovális edényben, mint a sarkosban, mert a mikrohullámú energia a sarkokra koncentrálódik és az étel ezeken a részeken túlfőhet.

LETAKARÁS

Az étel letakarása benntartja az ételben a nedvességet és lerövidíti a főzési időt. Használjon fedőt, mikrohullámhoz alkalmas fóliát, vagy burát. Az olyan ételeket, amelyeknek ropogósnak kell lenniük, pl. sültek, vagy csirke, ne takarja le. Általános szabályként kimondható, hogy amit letakarna egy hagyományos sütőben, azt a mikrohullámú sütőben is takarja le. Amit nem takarna le egy hagyományos sütőben, azt a mikrohullámú sütőben is hagyja fedetlenül.

SZABÁLYTALAN ALAKÚ ÉTEL

Helyezze el az étel vastagabb, tömörebb végét úgy, hogy az kifelé mutasson. A zöldségeket (mint pl. a brokkoli) helyezze torzsájával kifelé.

KEVERÉS

Az étel keverése egyszerű, mert a mikrohullámok a külső területet kezdik melegíteni. A hőmérséklet így kiegyenlítődik és az étel egyenletesen melegszik fel.

AZ ÉTEL ELRENDEZÉSE

Helyezzen el számos kis adagot, mint pl. kis pudingformákat, csészéket, vagy burgonyát héjában a forgótányéron körbe. Olyan távolságra tegye le az adagokat egymástól, hogy az ételt minden oldalról elérhesse a mikrohullámú energia.

MEGFORDÍTÁS

Közepes méretű ételeket, mint pl. a hamburgert és a hússzeletet, a főzés alatt egyszer meg kell fordítani azért, hogy lerövidítsük a főzési folyamatot. A nagy darabokat, mint pl. a sült húsok, vagy a csirke meg kell fordítani, mert a felső oldala több mikrohullámú energiát kap és kiszáradhat, ha nem fordítják meg.

ÁLLÁSIDŐ

A mikrohullámú főzésnél az egyik legfontosabb szabály az állásidőt betartása Majdnem minden étel, amit a mikrohullámú sütőben felolvasztunk, melegítünk, vagy főzünk, bizonyos állásidőt kíván meg (1-2 perc), ami alatt a hőmérséklet kiegyenlítődése zajlik le és az étel nedvességtartalma is egyenletesen eloszlik.

 

 MELEGÍTÉS

Alumínium edényben levő készételt vegye ki az alumínium tartóból és egy tányéron, vagy egy tálban melegítse meg.

Az ételt takarja le mikrohullámhoz alkalmas fóliával, tányérral, vagy burával (beszerezhető a boltokban), hogy a felülete ne száradjon ki.

Vegye le a tetőt a szorosan záródó edényekről.

Amikor olyan folyadékot forral, mint pl. víz, kávé, tea, vagy tej, akkor tegyen egy üveg kanalat is a tartóba.

Ha lehetséges, akkor a nagy mennyiségeket időről-időre keverje meg, hogy minél jobban biztosítsa a hőmérséklet egyenletes eloszlását.

Az idők 20-25 C°-os szobahőmérsékletű ételekre vonatkoznak. A hűtőgépben tárolt étel melegítési idejét kissé emelje meg.

Melegítés után hagyja az ételt 1-2 percig állni, hogy az étel belsejében levő hőmérséklet egyenletesen szétoszolhasson (állásidő).

A megadott idők csak tájékoztató jellegűek, amelyek az étel kezdeti hőmérséklete, súlya, víztartalma, zsírtartalma és az elérni kívánt eredmény szerint változhatnak.  

 

 FELOLVASZTÁS

A mikrohullámú sütő ideális az ételek felolvasztására. A felolvasztási idők általában jelentősen rövidebbek, mint a hagyományos módszereknél. Íme néhány tanács. Vegye ki a fagyasztott ételt a csomagolásából és a felolvasztáshoz helyezze egy tányérra.

DOBOZOK ÉS TARTÓK

Mikrohullámú sütőhöz alkalmas dobozok és tartók különösen jók az étel felolvasztására és melegítésére, mivel ugyanúgy elviselik a mélyhűtőben levő hőmérsékletet (kb. –40 C°-ig), mint a felolvasztáskor, melegítéskor keletkező hőt (kb. 220° C-ig). Ezért ugyanazt a tartót használhatja fagyasztásra, felolvasztásra, melegítésre és még az étel főzésére is, anélkül, hogy át kellene tennie egy másik edénybe.

LETAKARÁS

A felolvasztás előtt a vékony részeket kis alufólia csíkokkal takarja le. A felolvadt, vagy meleg részeket ugyancsak be kell takarni alumínium csíkokkal még a felolvasztás alatt. Ez megakadályozza, hogy a vékony részek túl meleggé váljanak, míg a vastagabb részek fagyosak maradjanak. Feltétlen ügyeljen arra, hogy a takarásra használt alumínium fólia, csík ne érjen a készülék falához, minimum 3cm távolságra legyen attól!

HELYES BEÁLLÍTÁS

Jobb alacsonyabb beállítást választani, mint túl magasat. Így jobban biztosítható, hogy az étel egyenletesen olvadjon fel. Ha a mikrohullámú beállítása túl magas, akkor az étel felülete már elkezd főni, míg a belseje fagyos marad.

MEGFORDÍTÁS / KEVERÉS

Majdnem minden ételt meg kell fordítani, vagy időről-időre meg kell keverni. Amilyen hamar csak lehet, vegye szét az összetapadt részeket és rendezze el őket újra.

KIS MENNYISÉGEK

Gyorsabban és egyenletesebben olvadnak fel, mint a nagyobbak. Azt javasoljuk, hogy a lehető legkisebb adagokban végezze a fagyasztást. Így egy egész menüt tud gyorsan és könnyen elkészíteni.

GONDOS BÁNÁSMÓDOT IGÉNYLŐ ÉTELEK

Az olyan ételek, mint pl. a krémes, tejszín, sajt és kenyér csak részben olvaszthatók fel, majd utána szobahőmérsékleten kell őket teljesen felolvadni hagyni. Így elkerülhető, hogy a külső felületek túl melegek legyenek, míg a belsejük mindig fagyos maradjon.

ÁLLÁSIDŐ

Az állásidő / más néven pihentetési idő / betartása különösen az étel felolvasztása után fontos, mivel a felolvadási folyamat tovább folytatódik ebben a szakaszban. A felolvadási táblázatban számos étel állásidejét megtalálható. A vastag, sűrűbb ételek hosszabb állásidőt igényelnek, mint a vékonyabb, vagy porózusabb ételek. Ha az étel nem olvadt fel megfelelően, akkor folytathatja a felolvasztást a mikrohullámú sütőben, vagy meghosszabbíthatja az állásidőt. Az állásidő végén minél hamarabb dolgozza fel az ételt és ne fagyassza vissza.

 

 FRISS ZÖLDSÉGEK FŐZÉSE

Amikor zöldségeket vásárol, próbáljon meg hasonló méretűeket venni, ha ez lehetséges. Ez különösen akkor fontos, ha egészben akarja azokat megfőzni (pl. főtt burgonya).

Elkészítés előtt mossa meg a zöldségeket, tisztítsa meg és csak ezután mérje meg a kívánt mennyiséget a recept szerint, majd vágja fel őket.

Úgy fűszerezzen, ahogy ezt normál esetben tenné, de a sót csak a főzés után tegyen hozzá az ételhez.

500 g zöldséghez adjon hozzá kb. 5 evőkanál vizet. A magas rosttartalmú zöldségek egy kicsit több vizet igényelnek. Vegye figyelembe a táblázatokban megadottakat.

A zöldségeket általában egy tálban főzze, de fedővel letakarva. A magas nedvességtartalmúakat, pl. hagymát, vagy főtt burgonyát, főzhetjük mikrohullámos fóliában víz hozzáadása nélkül.

Miután a főzési idő fele eltelt, keverje meg és fordítsa meg a zöldségeket.

Főzés után hagyja kb. 2 percig állni a zöldségeket, hogy a hőmérséklet egyenletesen eloszolhasson (állásidő).

A megadott főzési idők csak tájékoztató jellegűek és a szóban forgó zöldségtípus súlyától, kezdeti hőmérsékletétől és állapotától függnek. Minél frissebb a zöldség, annál rövidebb a főzési idő. 

 

 HÚS HAL ÉS SZÁRNYAS FŐZÉSE

Amikor élelmiszert vásárol, próbáljon meg hasonló méretűeket választani, ha ez lehetséges. Az azonos méretűeknek azonos a főzési ideje.

Elkészítés előtt alaposan mossa meg a húst, halat és szárnyast hideg folyóvízben és konyhai papírtörlővel törölgesse szárazra. Aztán folytassa úgy az előkészítést, mint normál esetben.

A marhahúst kellő ideig felakasztva kell érlelni. Ügyeljen arra, hogy kevés porcogója legyen.

Még ha a darabok hasonló méretűek is, a főzési eredmény változhat. Ez többek között a hús fajtájának, eltérő zsír- és nedvességtartalmának, illetve a főzés előtti hőmérsékletének köszönhető.

A főzési idő felénél fordítsa meg a nagy darab húst, a halat, vagy a szárnyast, hogy azok egyenletesen főjenek meg minden oldalról.

Főzés után takarja le a sültet alufóliával és hagyja állni 10 percig. (állásidő). Ezalatt a sült tovább fő és a folyadék egyenletesen eloszlik, így amikor felvágja, minimális mennyiségű húslé veszik el.

 

 FELOLVASZTÁS ÉS FŐZÉS

Mélyhűtött ételeket egyszerre lehet felolvasztani és főzni a mikrohullámú sütőben. Figyeljen azonban az általános tanácsra is, amit az ételek melegítésére és felolvasztására adtunk.

Vegye figyelembe a gyártó cégnek a csomagoláson feltüntetett utasításait is, amikor mélyhűtött ételeket készít. Ez általában pontos főzési időt tartalmaz és az elkészítésre vonatkozóan is ad tanácsot.

 

 MIKROHULLÁMÚ TELJESÍTMÉNYSZINTEK

A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKNEK általában 5 teljesítményszintje van. Ahhoz, hogy kiválassza a főzéshez megfelelő teljesítményszintet, kövesse a receptes részben adott tanácsot. Általában a következő javaslatok érvényesek:

900 W (100%) - gyors főzésre, vagy újramelegítésre használható, pl. leves, ragu, konzerv étel, meleg ital, zöldségek, hal, stb. esetében.

630 W (70-75%) - sűrű ételek hosszabb főzésére ajánlott, mint pl. pecsenye, húspástétom és tányéros ételek, kényes ételek, mint a sajtszósz és piskóta. Ennél a csökkentett beállításnál a szósz nem forr fel és az étel egyenletesen fő anélkül, hogy túlfőne az oldalakon.

450 W (50%) - sűrű ételekhez alkalmas, amelyek hosszú főzési időt igényelnek a hagyományos főzéskor, pl. a marha ételeknél, tanácsos ezt a teljesítményszintet használni, hogy a hús puha legyen. Töltött káposzta, töltött paprika, tészták melegítése.

270 W (15-20%) (kiolvasztás beállítása) - kiolvasztáshoz ajánlott, hogy az étel egyenletesen olvadjon fel. Ez a beállítás alkalmas rizs párolásához, tésztához, gombóchoz, és tojásos sodó főzéséhez.

90 W (10%) -  melegen tartás, kíméletes felolvasztáshoz (hal és baromfi), tojásos sodó főzéséhez, krémes cukrászsüteményekhez használható.

FIGYELEM: Ha a teljesítményszintet nem választja ki, akkor automatikusan a 900 W-os beállítás érvényes. Ez a digitális, programozható mikrohullámú sütőkre vonatkozik

  RECEPTEK

RECEPTEK ADAPTÁLÁSA MIKROHULLÁMÚ SÜTŐRE

Ha kedvenc receptjét szeretné mikrohullámúra adaptálni, akkor figyeljen a következőkre: A főzési időt a kétharmadára, felére rövidítse le.  A magas nedvességtartalmú ételek, mint pl. a hús, hal, szárnyas, zöldségek, gyümölcsök, pörkölt és leves minden nehézség nélkül elkészíthető a mikrohullámú sütőjében.

A kis nedvességtartalmú ételek, mint pl. a fatányérosok felületét meg kell nedvesíteni melegítés vagy főzés előtt.

Azt a folyadékmennyiséget, amit a párolandó nyers ételekhez adna, le kell csökkenteni az eredeti receptben szereplő mennyiség kb. kétharmadára. Ha szükséges, akkor a főzés közben adjon hozzá még folyadékot.

A hozzáadandó zsír mennyiségét jelentősen le lehet csökkenteni. Kis mennyiségű vaj, margarin, vagy olaj elegendő az étel ízesítéséhez. Ezért kiváló az Ön mikrohullámú sütője fogyókúra részét képező alacsony zsírtartalmú ételek készítésére.

   KARBANTARTÁS ÉS TISZTÍTÁS

VIGYÁZAT: A mikrohullámú sütő egyik részéhez se használjon ipari sütőtisztítót, hideg zsíroldót, gőzborotvát, érdes, fémes tisztító párnát !

A TISZTÍTÁS MEGKEZDÉSE ELŐTT HÚZZA KI A KÉSZÜLÉK CSATLAKOZÓJÁT A KONNEKTORBÓL !

A sütő külseje

A sütő külseje enyhe hatású szappanos (mosogatószeres) vízzel könnyen megtisztítható. Törölje le egy szappanos, nedves ruhával a külső részeket, majd egy puha ruhával törölje szárazra.

Kezelőpanel

Óvatosan tisztítsa a kezelőpanelt. Csak sima vízben benedvesített ruhát használjon és legyen nagyon óvatos a tisztításnál. Ne használjon túl nedves ruhát. Semmiféle vegyi anyagot, vagy dörzsölő hatású tisztítószert ne használjon.

A sütő belseje

Tisztításkor töröljön le minden kifröccsent és kicsöpögött foltot egy puha ruhával, vagy szivaccsal minden használat után, míg a sütő még meleg.

Az erősen letapadt szennyeződésekhez az alábbiakat tanácsolom: öntsön egy bögrébe vagy vastag falú pohárba 1 deci ecetet és 1 deci vizet ezt helyezze egy mélytányérba majd tegye be a készülékbe, majd 2-3 percig kapcsolja be a mikrosütőt maximális fokozatra. A készülék sütőterének falára rárakodott szennyeződést az ecetes gőz fellazítja ezért 15-20 perc múlva hagyományos mosogatószerrel könnyedén el tudja távolítani.

Ügyeljen arra, hogy a szappan, mosószer vagy a víz ne juthasson be a sütő falán lévő kis lyukakba, mert károsíthatja a sütőt.

Ne használjon tisztító spray-t (hideg zsíroldót) a sütő belsejében.

A forgótányér és tartója

Vegye ki a forgótányért és a tartóját a sütőből. Mossa el a forgótányért és a tartóját enyhe szappanos (mosogatószeres) vízben. Szárítsa meg egy puha ruhával. A forgótányér és tartója is betehető mosogatógépbe.

Ajtó

A szennyeződések eltávolításához rendszeresen tisztítsa meg az ajtó mindét oldalát, az ajtótömítést és a tömítési felületet egy puha és nedves ruhával.

Állványok grillrács

Ezeket enyhe mosogatószeres oldatban mossa el és szárítsa meg. Az állvány betehető mosogatógépbe.

 

 ÜZEMBEHELYEZÉS

   A KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS HÁLÓZATRA VALÓ CSATLAKOZTATÁSA

Az elektromos vezeték legyen könnyen elérhető, hogy vészhelyzet esetén könnyen ki lehessen húzni a konnektorból. A konnektor lehetőleg ne a szekrény mögött legyen.

Csatlakoztassa a készüléket egy egyfázisú 230 V/50 Hz váltóáramú hálózatra, egy szabályszerűen beszerelt földelt fali aljzathoz, ami minimum 10 - 16 A-es (lassú kioldású) kismegszakítóval legyen biztosítva.

   ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS

FIGYELMEZTETÉS:

Ezt a készüléket földeléssel ellátott konnektorból kell üzemeltetni!

A gyártók semminemű felelősséget nem vállalnak akkor, ha ezt a biztonsági előírást nem veszik figyelembe.

Ha a készülékére szerelt dugó nem alkalmas az Ön konnektorához, akkor forduljon szakemberhez!

A leírtakhoz a saját szervizes tapasztalataimat valamint a készülék gyártók és forgalmazók javaslatait használtam fel, remélem ezzel segítséget tudtam adni a mikrosütők eredményes és biztonságos használatához.

Hibabejelentés: 352-6398  mobil: 06 20 944-6206

Ackermann István

E-mail:ackermann.istvan@gmail.com

http://www.ackermann-mikro.hu/

 

 vissza -

 

 

MIKROSÜTŐ JAVÍTÁS, MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ SZERVIZ


Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!