Néhány recept, melyeket saját szakácsa, Peter Chaplin fejlesztett ki speciálisan Madonna számára, hogy a turnék alatt megõrizze jó erõnlétét.
Fitness tészta
Vegyünk egy zacskóval a kedvenc száraztésztánkból. Legjobb a közönséges, 300 grammos adag. Készítsük el a csomagon lévõ használati utasítás szerint. Vigyázzunk, nehogy kihûljön, amíg a zöldséget csináljuk. Egy nagy serpenyõben hevítsünk fel négy evõkanál étolajat. Adjunk hozzá kb. fél kiló gyufaszálnyi darabokra vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, zellert, paprikát). Aztán pirítsunk két percig négy kávéskanál zúzott fokhagymát meg egy kávéskanál frissen õrölt borsot és 15 dkg nem sózott kesudiót. Majd négy evõkanál szójaszószt öntsünk fel 2 dl vízzel. Öntsük rá a zöldségre, és az egészet keverjük össze a tésztával. Metélõhagymával vagy sárgarépaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Sárgabarack Aerobic-Curry
Evõkan álnyi olajat öntsünk egy nagy serpenyõbe, és pirítsunk apróra vágott vöröshagymát. Adjunk hozzá egy felszeletelt sárgarépát, és egy apróra vágott paszternákot. Öntsünk hozzá 1/2 kávéskanálnyi curryport és az egészet pároljuk 1 percen át. Használhatjuk ehelyett Madonna kedvenc fûszerkeverékét: csipetnyi citromfû, chili, koriander, barna és sárga mustármag, kömény és gyömbér. Adjunk mindehhez 2 db nagy, szeletekre vágott paradicsomot, néhány gyufaszál vékonyságúra vágott gyömbérszeletet és 4 dl sárgabaracklevet. Az egész keveréket 10 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a sárgabarackokat és ismét 10 percig fõzzük. Kevés kukoricakeményítõt öntsünk fel vízzel és adjuk hozzá, hogy az egész sûrûbb legyen. Díszítésként friss koriandert, citromszeletet és currypépben fõtt tofukockákat adjunk hozzá.
Atlétaeledel
Keverjünk össze 15 dkg napraforgó- és tökmagot 70 gramm nem sózott földimogyoróval. Pirítsuk 15 percig 120 °C-os sütõben. Vegyük ki, keverjük újra össze, és rakuk vissza még 10 percre. Ezután vegyük ki, majd adjunk hozzá kevés szójaszószt és tegyük félre. Fõzzünk meg egy nagy szem burgonyát, szárítsuk meg és tegyük félre. Nagy fazékban tegyünk fel 30 dkg csõtésztát fõnni. Fõzzük tíz percig. Ezután hevítsünk fel egy evõkanálnyi olajat egy kis serpenyõben, és 3-4 perc alatt süssük át a burgonyát. Adjunk hozzá egy evõkanálnyi paradicsompépet és két evõkanál zöldséglevest. Szûrjük le a tésztát, majd öntsünk rá egy evõkanál olajat és tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a fõtt burgonyát, alaposan keverjük össze. Szórjuk meg dióval és a magokkal. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.
|