Kossuth kifli
Hozzávalók:
25 dkg margarin
6 tojás
50 dkg cukor
1 cs. sütőpor
1 citrom leve, héja
1,5 dl tej
50 dkg liszt
2-3 kiskanál kakaó
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzátesszük a cukrot és a margarint, jól kikeverjük. aztán beletesszük a többi hozzávalót, a tejet, lisztet, a citromlevet és a citrom lereszelt héját, valamint a sütőport (elég fél csomag is). Ezt is jól összekeverjük, és ezután adjuk hozzá a tojások habját. Vigyázva kevergessük, hogy a hab ne törjön össze.
Kettéosztjuk a tésztát. Az egyikbe kakaót teszünk, és jól elkeverjük benne. A kivajazott, lisztezett tepsibe felváltva kanalazunk a kakaós ill. natúr tésztából. A tetejét durvára vágott dióval lehet megszórni. Így sütjük meg.
Amikor kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval félhold alakú süteményeket szaggatunk belőle. A tetejét megszórjuk porcukorral.
(Másik változat: 1 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral, 1 citrom levével és héjával kikeverünk, és ezt tesszük a tészta tetejére.)
|