|
Tartsa hamuban a dinnyét, ha télen is enni akar belőle
Görögdinnyét régóta termesztenek. A régi időkben még azt is kikísérletezték, hogyan lehet karácsonyig frissen tartani az érett dinnyét. Sokféle problémára ették.
Vízhajtó hatása miatt lázcsillapításra és méregtelenítésre is jó, de légzőszervi panaszok enyhítésére is, mert gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
Ajánlják szoptatós anyukáknak a tejtermelés növelésére. Mivel a görögdinnyének nyolcvan százaléka víz, így nyáron bármikor ideális a fogyasztása. Egészen szeptember elejéig bátran vásárolhatjuk. Ha igazán jó görögdinnyét akarunk vásárolni, nézzük meg a kocsányát, mennyire friss a vágás. Ha már aszalódott, puha, akkor ne vegyük meg.
Fontos ütögetés közben a hangját is megvizsgálni, minél mélyebb, zengzetesebb, annál biztosabb a siker. Olyat semmiképpen se vegyünk, aminek a kocsánnyal ellentétes vége megpuhult!
Ha télen is szeretnénk dinnyét enni, hamuban kell tartani. Az a lényeg, hogy körbeölelje a hamu, ne érjen hozzá semmi más, még másik dinnye sem. Így akár decemberig frissen lehet tartani egy hűvös pincében.
Forrás: stop.hu
| |