Feketeribizli borecet különlegesség
Gea 2004.12.17. 13:24
Több éves munka eredményeként elkészült ecetkülönlegesség.
Feketeribizli az egri borvidék tüzes vörösborával ecetté érlelve adja a hagyományos eljárással készült Agria Varázslat különlegességét.
A hozzá felhasznált vörösbor, neves egri pincészetek boraiból való, minőségileg kifogástalan alapanyag. Három évig érlelt Egri Bikavér.
A kézzel bogyózott feketeribizli ami semmiféle vegyszeres kezelést nem kapott, szintén Eger környéki termőterületről származik, így az ecet íz és aromavilága szorosan összekötődik mindazon jó tulajdonságokkal amiktől méltán világhírűek az innen származó borok is.
A felhasznált alapanyagokon kívül semmiféle idegen anyagot, tartósítót nem tartalmaz. Korlátlan ideig eltartható.
Tárolása során idővel üledék keletkezik, ami természetes velejárója a benne lévő gyümölcs és fűszer alapanyagok miatt, amik a gyártási technológiából eredően nincsennek eltávolítva. A gyártást leíró oldalon elovashatja, miért jobb ez így, mint ha mindent kiszűrnénk palackozás előtt ecetünkből. Ezt az üledékképződést gyorsítja az erős fény és a levegő, ezért használat után ajánlott visszadugaszolni és olyan helyen tárolni ahol nem éri erős fény.
Különleges ízt szolgáltat a különböző salátákhoz, de a már elkészített ételek utóízesítéséhez is kiváló. Italban hígított - egy evőkanál - feketeribizli borecet napi fogyasztása jó hatást gyakorol a szervezetre.
Itt recepteket talál az ecet felhasználásához.
Vissza a Főoldalra
|