Japan Love <3
Kedvenceim <3
        
                Momo <3     
 
Konichiwa! ^^

Üdvözöllek kedves látogató.
Ez az oldal azért jött létre, mert szeretem Japánt. A kultúrát, zenét, ételeket, stílusokat,stb. Szeretném, ha Te is megtudnál minél többet erről a csodálatos országról. Találhatsz itt alap dolgokat, érdekességeket, extrákat. Szívesen meghallgatom a kritikákat, legyen az pozitív, vagy akár negatív is. Cserét vendégkönyvben, vagy a chat-ben kérhetsz. Személyesen is írhatsz nekem mailt, erre a címre: rachel03@t-online.hu Érezd jól magad!
Kódért köszi:
Lidodesign,Lindadesign

Figyelemfelkeltő!
Hétköznap iskolába járok, kollégista vagyok, és Csütörtökönként járok haza. Tehát így csak hétvégente lesz friss. Ez persze nem azt jelenti, hogy elhanyagolom az oldalt, de sajnos csak így lesz alkalmam szerkeszteni. Viszont akkor számíthattok bőven frissekre. Köszönöm a megértést. :)

 
Hot Links

/Vk/Reklám/

 
Navigation

01.Site
02.Japán
03.Jpop/Jrock
04.Dorama
05.Avatarok
06.Média
07.For You

08.Anime/Manga

 
Chat

Ne beszélj csúnyán!
Ne reklámozz!


 
Egyéb finomságok

 
Link me


More

 
Elite Affilates

 

 
Affilates

01.Porcelain-heart
02.Alexiel-angel
03.Everything-japan
04.Jupit
05.Shizumi
06.Animan
07.Szabadmuvesz
09.Mblaq
10.Kiminitodoke
11.Jangkeunshuk
12.Majikku
13.Cherrypuding
14.Fashion in Japan
15.Japan and anime 
16.Magic Wand
17.Pumpkin Latern
18.Higurashi no naku


Te is?

Miért kerültem le?

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Étel készítési módok

 Keveréses sütés: ez a leggyakoribb kínai főzési művelet, wokban készül. Az összevágott nyersanyagot kevés forró olajon állandóan kevergetve kell sütni. Az ilyen sütés néhány percig tart csak, így az ételek megtartják eredeti ízüket, állaguk nem romlik.

Sütés bő zsiradékban: ehhez a művelethez is wokot vagy egyéb mély edényt kell használni. Az olajat megfelelő hőmérsékletűre kell hevíteni és az ételt hirtelen meg kell sütni benne. A végén az elkészült ételről a wok rácsán vagy papírszalvétán le kell csepegtetni a felesleges zsiradékot.

Bambuszgyékény: általában 20X30 cm nagyságú, bambuszpálcákból összeállított eszköz. Susifélék és egyéb tekercsek felgöngyölésére használják.

Wok: speciális kúp alakú, rendszerint vasból készült kínai edény, amelyben nagyon kevés zsiradékon piríthatunk, süthetünk húsokat, zöldségeket. A wokot erős tűzön átforrósítjuk, és a receptekben megadott, általában 1-2 evőkanál zsiradékkal kikenjük. Ezután kezdjük a pirítást, sütést.

Fűszerek, alapanyagok:

Tofu: semleges ízű, sajt állagú szójából készült étel.

Szójaszósz: a távol-keleti konyhák igen fontos alkotóeleme. Több változatát lehet vásárolni, van sötét, világos, sós, gombás mártás.

Gombák: szárított állapotban lehet kapni, használat előtt alaposan meg kell mosni, és kb. 20 percre meleg vízben áztatni. Az áztatóvizet ne használjuk fel! Íze enyhe, illatos, zselatinos szerkezetű. Felhasználható több ételhez , igen széles skálán.

Bambuszrügy: többféle alakra vágva kerül forgalomba, főleg konzervként. A szárított bambuszrügyet használat előtt be kell áztatni.

Wasabitorma (zöld torma): frissen, krém vagy por formájában kerül forgalomba. Por esetében vízzel össze kell keverni a kívánt állagúra. Legkellemesebb íze a frissen lereszelt zöldtormának van, elkészítése hasonló a nálunk is honos tormáéhoz.

Chilipaprika: méregerős, vékony, kicsi piros paprika. Frissen, szárítva vagy őrölt formában kerül forgalomba.

Chiliolaj: chilipaprika és szezámolaj keveréke. Tabascoval lehet helyettesíteni.

Üvegtészta: mungbabból, tápióka- és rizslisztből készül. Használat előtt áztassuk forró vízbe, külön főzést nem igényel.

Vízigesztenye: fehér színű, édeskés ízű, ropogós gumó. Használat előtt meg kell hámozni. Frissen és konzervként is hozzá lehet jutni.

Glutomát: tüzes vagy parázsfűszernek is nevezik ezt a majdnem színtelen port, melyet növényi fehérjéből vonnak ki, ételek ízesítésére használják. Fogyasztása allergikus tüneteket okozhat.

Szezámolaj: vörösesbarna, vagy világos sárga színű, átható, erős ízű olaj. Könnyen megég, ezért fűszereznek vele, nem főzőolajként használják a főzés utolsó fázisában.

Nori: szárított, lapokká préselt tengeri moszat. Fogyasztás előtt nyílt láng fölött néhányszor elhúzzuk, így a színe megváltozik, és kellemes illata lesz.

Don't Copy!
By:KagomeR

<Vissza

 

 


A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!