Csirkés saláta Lola módra!
Hozzávalók:
- 1 grillcsirke melle
- 1 kg kígyóuborka20 dkg feta sajt
- 1 fej fodros saláta
- fél piros színű kaliforniai paprika
- 1 evőkanál oliva olaj
- 2 dl joghurt
- 2 dl sovány tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- kevés porcukor, frissen őrölt fekete bors, só
Elkészítés:
Az uborkát jól megmossuk, félbevágjuk, apró kockákra szeleteljük. A
salátát is megtisztítjuk, leveleire szedjük, és össze tépkedjük. a paprika
csumáját kivágjuk, kockára aprítjuk. A zöldségeket nagy tálba rakjuk, olíva
olajjal meglocsoljuk, Közben a joghurtot összekeverjük a tejföllel, s az apróra
szelt kaprot hozzá adjuk. A megtisztított fokhagymát áttöröljük, s porcukorral a
joghurtos krémbe keverjük. Sózzuk, borsozzuk. A feta sajtot is kockára vágjuk.
Tálaláskor néhány kanál joghurtus mártást merünk a salátás uborka mellé, teszünk
mellé pár kockáravágott feta sajtot, s a kockára vágott
csirkemellet.
|