Csirke, potói mártással
Hozzá kell: filázett csirkemell, penne tészta, vöröbor, só, bors, vaj, (fejenként 15-20dkg száraztészta kell!)
Elkészítés: Főzd ki a tésztát, forró , enyhén sós vízben. A csirkemell filét vágd kockákra, ízlés szerint ízesítsd. Vegyél elő egy serpenyőt, olvass meg egy kis vajat, és pirítsd meg a húst, míg ki nem fehérdenek. Ha kész, szedd ki a húst egy tálba, és tartsd melegen! A serpenyően lévő vajhoz önts egy pohár vörösbort, majd melegítsd fel közepes lángon.Ezután öntsd ki egy tálba, és keverd krémesre. (Ha túl sűrűre sikeredett, önts hozzá még egy kis bort) Míg meleg, adj hozzá egy evőkanál vajat.
És kész is!
Tálald szépen: Rakd rá a tésztát egy szép tányérra, rakj rá húst, és csurgasd meg mártással!
Finom lesz!
|