|
Vörösboros füge
8 db fügéhez:
A fügéket fogpiszkálóval több helyen mélyen megszúrkálom.
Ha desszerthez készítem, akkor a következöképp: 4 evökanál cukrot megkaramellizálok, felöntöm fél deci balzsamecettel, jól kiforralom. Beledobok egy darab fahéjat, egy darab narancshéjat, pár szem szegfüszeget, és fél liter vörösbort öntök hozzá. A fügéket belerakom és kb 10 percig alacsony lángon fözöm. Ezután kiszedem a fügéket, egy kis üvegedénybe rakom öket, a levet pedig befözöm a 2/3-ára. Még forrón a fügére öntöm, és egy éjszakán át állni hagyom. Másnap fagyi vagy mascarponekrém mellé adom.
Ha húshoz készítem a fügét, akkor fele annyi cukorral, és tálalás elött megmelegítem. A füszeres vörösborral pedig a mártást gazdagítom!
| |