E.Margit receptje
Kalácscipócskák
55 dkg BL 80-as liszt 5 dkg burgonyapehely 15 dkg joghurt 2 egész tojás 5 dkg margarin 2 kk cukor 1/2 kk só késhegynyi aszkorbinsav 2 kk édesítőszer (vagy kb 10 dkg cukor, de ez a folyadékba beleszámít) 2,5 dkg élesztő 2 dl tej
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 10 perc kelesztés, 10 perc dagasztás. A tésztát lisztezett felületre borítottam, elfeleztem, a felekből 6-6 db-ot vágtam. A további elkészítés, a formázás a képeken elég jól látszik, ezért erről nem is írnék többet. Nagyon finom, puha lágy tésztájú kalács lett. A kinyújtott lapokat és a rudacskákat meg lehet kenni még margarinnal, akkor még foszlósabb lesz, de erre most nem volt időm.
Következő alkalommal (a háttérben a rusztikus zsömlecipók):
Következő alkalommal kakaós lett a fele, így fontam meg:
|