E.Margit receptje
Epres, csokis kalács
75 dkg BL 80-as liszt 2 tojás sárgája 5 dkg margarin 30 dkg házi eperlekvár (tartósítószer nélkül!!) 25 dkg tejföl 1/2 kk só késhegynyi aszkorbinsav 3 kk édesítőszer 3 dkg élesztő
A lekvárom kicsit darabos volt, de nem túl híg. A folyadék mennyisége változhat a lekvár állagától függően.
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. Lisztezett felületre borítottam a tésztát 4 felé osztottam, lapokká nyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal, megszórtam csokilencsével (apróra vágott bármilyen csoki is megfelel) és feltekertem rúddá. 4-es fonással megfontam, majd langyos helyen kelesztettem több, mint 1 órát. A tetejét egész, felvert tojással lekentem, megszórtam csokilapkákkal és dekorcukorral, majd előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöttem.
|